top of page
  • Peter Rindoš

Florbalisti Falcons s pekným úspechom. Na najväčšom turnaji postúpili do finále!

Hráči prvoligového Falcons Stará Ľubovňa sa tešia z cenného úspechu. Na najväčšom turnaji Slovak Flooorball Cup 2023 našli vo svojej kategórii s 28 družstvami premožiteľa až vo finále.


Turnaj v Bratislave sa konal po šiestykrát. Organizátori vytvorili tri kategórie – ženskú, Pro kategóriu s elitnými tímami, kde hrajú predovšetkým extraligisti zo Slovenska i zahraničia a kategóriu Open. Práve v nej boli Staroľubovňania i ďalšie naše prvoligové i zahraničné celky. „Na turnaj sme odchádzali s pokorou a veľkými očakávaniami, ako naša hra bude vyzerať. Vedeli sme, že letnú prípravu sme mali kvalitnú, hoc v skromnejších podmienkach. Posledná otázka znela: Ukážeme to aj na ihrisku?“ uviedli Falconi pri hodnotení turnaja.


Zapracovali mladých

Prestížny turnaj bol pre Staroľubovňanov, takpovediac, generálkou pred blížiacou sa prvoligovou sezónou. V skupine zaznamenali sokoli dve víťazstvá a remízu, čo ich ako víťaza posunulo do bojov o medailové pozície. Vo štvrťfinále dokázali po veľkej dráme v nájazdoch poraziť český Blue Horses Stochov 5:4. Zápletka sa našim nevyhla ani v semifinále. Proti konkurentovi z prvej ligy Hurikán Bratislava sa Falcons presadili opäť po nájazdoch, keď vyhrali 4:3, a to znamenalo finále! Treba spomenúť, že tak ďaleko sa nedostali viaceré favorizovanejšie tímy a nič na tom nemenila ani neskoršia prehra vo finále proti francúzskemu tímu Tigers 0:3. A hoci v tomto prípade išlo o menej florbalovú krajinu, za úspechom víťaza stáli hráči z najlepších florbalových krajín, ako sú Švédsko, Česko, ale i Slovensko.

Striebro napokon Falcons muselo tešiť, podobne aj zapracovanie viacerých mladých hráčov, ako Rasťo Magera, Pavol Chmeliar i Tomáš Smrek. Ku cti sokolov svedčí aj fakt, že náklady spojené s turnajom si hráči hradili zo svojho. „Ešte pred nedávnom sme riešili otázku zotrvania tímu v mužskej kategórii a dnes sme dosiahli jeden z najväčších úspechov v našej histórii. Je to obrovská motivácia a odmena pre všetkých, ktorí sa na tom podieľali. Sezóna bude dlhá no veríme, že podobne úspešná,“ tešili sa v klube Falcons, ktorý naďalej hľadá sponzorov pre ďalšie fungovanie.

Zaujímavosťou je, že na turnaji zabodovali Staroľubovňania aj pri individuálnom hodnotení. Jozef Šatala bol najlepším centrom a Dávid Rusnáček najlepším ľavým obrancom turnaja.

foto: slovak floorball cup

bottom of page