top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Dostali nový stroj za 200-tisíc eur, poslúži aj pri povodniach a záplavách

Updated: Sep 13, 2021

Vozový park cestárov v správe Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Starej Ľubovne sa rozšíril o moderné kolesové rýpadlo s otočnou nadstavbou za zhruba 200-tisíc €. Nápomocné by malo byť aj v prípade návalových dažďov a následného spriechodnenia riek a potokov v blízkosti ciest.


„Chceli by sme ho využívať hlavne na zrezávanie krajníc a čistenie priekop. Výhodou tohto stroja je, že vieme pracovať v jednom jazdnom pruhu bez väčších obmedzení v prevádzke alebo doprave,“ potešený bol riaditeľ Správy a údržby ciest v Starej Ľubovni Jozef Kosturko (na fotografii). Ako ďalej vysvetlil, výhodou nového stroja je aj to, že pri týchto prácach nie je potrebné veľké množstvo obsluhy, stačí strojník, regulovčík a vodič nákladného vozidla. Ďalšou je to, že má lyžicu až s objemom jedného kubíka, takže dokáže spracovať a ukladať aj lomové kamene z riek a potokov.

Prešovský samosprávny kraj tak verí, že nové moderné vozidlo pomôže tunajším správcov ciest tak v zimnom, ako aj v letnom čase. „V ostatnom období sme boli dosť vybavení, či už sypačmi alebo nakladačmi, ale stále je potreba modernizovať a obnovovať vozový park,“ podotkol šéf Správy a údržby ciest PSK, oblasť Stará Ľubovňa.



Čím disponuje Slovenská správa

ciest PSK pre oblasť Starej Ľubovne?

- Vozový park: 14 sypačov, 4 čelné nakladače, 3 traktor-bagre, 6 úžitkových vozidiel do 3,5 t, 7 referentských vozidiel, 1 žeriav do 20 t, 1 univerzálny dokončovací stroj, 7 cepových kosačiek + ďalšia drobná mechanizácia

- Zamestnanci: 52 robotníckych profesií, 15 THP



Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 33 (8. september 2021)

bottom of page