top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Dom v Podsadku, zrelý na sanáciu, ide mesto predávať

Updated: Jul 1, 2020


Dom Podsadek

Dvojpodlažný dom v Podsadku, ktorý Mesto Stará Ľubovňa kúpilo v roku 2008 od rodiny, ktorá sa vtedy sťahovala do Čiech za vtedajších 900 tisíc Sk (29 874 €), chce  opäť vrátiť do súkromných rúk.


Ponúka ho na predaj za 25 tisíc eur aj s priľahlými pozemkami. Kým ale pred 11 rokmi ho mesto kupovalo relatívne v dobrom stave a využilo ho na nájomné bývanie pre rodiny v rómskej osade, dnes je v dezolátnom stave, určený skôr na sanáciu. Jednoznačná vôľa poslancov na predaj domu, o ktorý je v Podsadku veľký záujem zo strany miestnych obyvateľov, však na ostatnom predprázdninovom rokovaní vo štvrtok 20. júna nebola. Štyria (z 12-tich prítomných) poslanci boli proti predaju a chceli, aby si ho mesto zatiaľ ponechalo vo vlastníctve. Michal Šipoš navrhol skôr dom zbúrať a pozemok využiť na ihrisko pre deti, ktoré by samospráva postavila v spolupráci s miestnymi obyvateľmi. „Vieme, že tá kvalita života tam nie je veľmi dobrá a ten trend je taký, že tí obyvatelia lokalitu stále zahusťujú aj nelegálnymi stavbami a my sa s tým boríme,“ pripomenul. Ako sa rozvinuli diskusie a či napokon pustili dom v Podsadku do súťaže, sa dozviete v ĽN č. 25, ktoré bude v predaji do 1. júla 2019.


Foto (MsÚ)


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page