top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Funkcionár spoznal trest za atak na Staroľubovňanov!

Šéf futbalovej disciplinárky na východe Slovenska spoznal trest. Dôvodom bol jeho neoprávnený vstup na ihrisko po zápase popredných tímov najvyššej regionálnej súťaže medzi Kalšou a Starou Ľubovňou. Funkcionár priamo na trávniku atakoval členov hosťujúceho klubu hrubým spôsobom.


Tohtoročný program najvyššej regionálnej súťaže vo futbale definitívne uzavrela dohrávka nášho zástupcu na pôde Kalše v okrese Košice-okolie, ktorý sa skončil zmierlivo 4:4. Po tom, čo domáci v záverečnej 90. minúte nepremenili pokutový kop nastala na ich strane veľká frustrácia. Podľa správy delegáta, ktorú máme k dispozícii tvrdili, že jeden z hráčov Starej Ľubovne sa im slovne vysmial. Delegát, ani rozhodca však nič podobné nezaregistrovali.

Do roztržky, ktorá vznikla priamo na ihrisku sa zapojil aj šéf disciplinárnej komisie Východoslovenského futbalového zväzu (DK VsFZ) Miroslav Urban st., ktorý atakoval hosťujúceho Martina Rabika. Asistent rozhodcu i Staroľubovňania Kristián Tináth, Matúš Perháč či Filip Vojtek si svojho spoluhráča pri odchode do šatní zastávali. Funkcionárov syn Miroslav Urban ml. zastával v stretnutí pozíciu vedúceho v mužstve Kalše, bolo teda zrejmé, komu sa jeho otec snažil nadržiavať.


Predseda VsFZ na výzvu neodpovedal

Incident z ihriska v Kalši naposledy riešila disciplinárna komisia, ktorá tak mala rozhodovať aj o svojom predsedovi. Ešte pred jej zasadnutím sme sa na konanie popredného funkcionára pýtali samotného predsedu VsFZ Richarda Havrillu. Chceli sme napríklad vedieť, či ho zväz bude vyzývať na odstúpenie. Dočkali sme sa však iba vyhýbavej odpovede. „Okolnosťami, ktoré nastali v priebehu a po skončení uvedeného stretnutia sa bude zaoberať DK VsFZ na svojom najbližšom zasadnutí, pričom budú dodržané príslušné ustanovenia Etického kódexu Slovenského futbalového zväzu SFZ,“ odpísal nám prvý muž futbalu na východe a zároveň prvý viceprezident Slovenského futbalového zväzu.


Trest do konca sezóny

Disciplinárka zasadala minulý týždeň a v prípade usporiadateľského klubu TJ Mladosť Kalša vyriekla verdikt. Zahrnula doňho aj fakt, že domáci nedodali zo zápasu povinný videozáznam. „Na základe Správy delegáta stretnutia a vlastných zistení, za nedostatočnú usporiadateľskú službu a zároveň na základe podnetu športovo-technickej komisie VsFZ za nenahratie videozáznamu ukladá pokutu 450 + 10 eur,“ uviedli zodpovední okrem iného v rozhodnutí.

Trest neminul ani hlavného funkcionára DK M. Urbana za vstup na trávnik i hrubé nešportové správanie sa voči Staroľubovňanom. Odteraz nemá dovolené navštevovať futbalové areály. „Zákaz vstupu na všetky štadióny VsFZ na časové obdobie 7 mesiacov od 23.11.2022,“ napísal zväz vo svojej správe. Faktom zároveň je, že majstrovské zápasy odohrávajúce sa na štadiónoch sú aktuálne na pár mesiacov pre zimnú prestávku prerušené. Trest si tak možno vykladať miernejšie.

Peter Rindoš, foto: archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 45 (30. november 2022)


Pozrite si VIDEO:


bottom of page