top of page
  • Writer's pictureMgr. Peter Šlosár

Darujte pomôcky školákom

Updated: Jul 7, 2020


zbierka

Školské pomôcky rôzneho druhu od ceruziek cez fixky, farbičky, vodové farby, pravítka až po peračníky či školské tašky. Aj tento rok organizuje Slovenská katolícka charita (SKCH) zbierku školských potrieb, do ktorej sa môže široká verejnosť zapojiť počas celého leta.


S prázdnou taškou sa do školy nechodí, tak znie motto kampane, ktoré sa snažia pracovníci charity naplniť do poslednej bodky. ,,Prijmeme všetko, čo nám ľudia prinesú. Nemusia to byť výlučne nové pomôcky, ale aj použité,“ uviedla Iveta Tináthová zo staroľubovnianskej SKCH, ktorá s úsmevom doplnila, že ak má daná vec ešte svoje plnohodnotné využitie, nie je poškodená, môže mať aj desať rokov. ,,Podstatné je prejaviť solidaritu a podporiť deti v rodinách, kde si nemôžu dovoliť zo svojho príjmu vybaviť školáka a zabezpečiť mu hneď to, čo musí mať k materiálnej príprave do školy,“ doplnila I. Tináthová.


Rodiny v hmotnej núdzi ale nie sú jediným miestom, kde bude pomoc smerovať. V prípade veľkého počtu darov sa pomoc prerozdelí aj do krízových centier a vybraných detských domovov. ,,Naši zamestnanci majú zmapovaný terén, pretože sa pri svojej práci stretávajú aj s rodinami s deťmi. Odporúčania máme aj od sociálnych pracovníkov z mesta, ale sme otvorení aj na výzvy pre pomoc od tých ľudí, ktorí dané pomôcky sponzorujú,“ dodala I. Tinathová. Záujemcovia môžu svoje dary priniesť počas celého leta na dve odberné miesta. Jedným z nich je priamo sídlo charity v budove tzv. Bieleho domu na 3. poschodí od 8. do 16.00 h alebo do charitnej predajne, ktorá sa nachádza v tej istej budove na prízemí.


Táto celoslovenská zbierka školských pomôcok sa organizuje už po 9-krát a v Starej Ľubovni je to tretí ročník. ,,Darcovia nám s radosťou a ochotou prispievajú, za čo im patrí naše úprimné poďakovanie. Radosť v očiach detí pri darovaní pomôcok je neopísateľná. Sme radi, že vďaka tomu môžeme pomôcť deťom, ktorých rodičia nemajú dostatok peňazí potrebných na zabezpečenie školských pomôcok,“ uzavrela I. Tináthová.

Úvodná foto: pixbay.com


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 28 (17. júla 2018)


bottom of page