top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Chcú nadviazať na úspešnú minuloročnú jeseň

Updated: Jul 1, 2020


DSC_0559

V nedeľu 28. júla sa začal ďalší ročník IV. futbalovej ligy. Domáci tím MFK Stará Ľubovňa ako nováčik v uplynulej sezóne nesklamal, s mladým mužstvom obsadil 11. priečku. S akými ambíciami vstupuje mužstvo do novej sezóny a o ďalšom dianí v klube sme sa pozhovárali s Jánom Fröhlichom, prezidentom klubu.

Frohlich

Na výkonnom výbore po skončení sezóny ste sa zaoberali nielen hodnotením uplynulého ročníka, ale aj prípravou na novú sezónu… Aká teda bude?


– Ako nováčik IV. ligy sme mali veľmi úspešnú jeseň a na ňu by sme chceli nadviazať. Našou úlohou bolo stabilizovať káder a posilniť ho. Chceme, aby tí nosní hráči, ktorí sa osvedčili v uplynulej sezóne, ostali v tíme aj v ďalšom ročníku. Ďalšou úlohou bolo doplniť káder hráčmi, ktorí by typologicky zapadli do koncepcie mužstva, aby sme vytvorili silný kolektív a tomu podriaďujeme všetko naše úsilie.


Od novej sezóny bude fungovať aj B-čko mužov, ktoré ste prihlásili do okresnej súťaže. Čo ste sledovali týmto krokom?


– Je to v súlade s našou klubovou filozofiou – zabezpečiť plynulosť hlavne u mladých hráčov, ktorí končia dorastenecký vek, aby mali ľahšiu cestu napredovať v raste, a to aj cez B mužstvo. Budú v ňom aj skúsenejší hráči, ktorí sa potrebujú rozohrať po zranení alebo sa nezmestia do 18-členného kádra A mužstva nominovaného na zápas. Naším cieľom je, aby u každého hráča ten týždenný tréningový proces končil zápasom či v A tíme, alebo v „béčku“, aby každý mal možnosť zahrať si, aby nikto nebol naštvaný. Je to dôležité najmä u mladých hráčov, aby získavali hernú prax a nesedeli na lavičke.


Aká je situácia v kádri pred začiatkom novej sezóny?


– Každý rok sa situácia prakticky opakuje, sú tam príchody aj odchody. My sme sa zamerali na posilnenie kádra, nielen čo sa týka hráčskej kvality, ale hlavne, aby hráči typologicky pasovali trénerovi do celkovej koncepcie mužstva. Hľadáme takých, ktorí by nám sadli do nášho systému. Prvý transfer v tomto letnom období bol Peter Chovanec z Čirča, ktorý hrával v Plavnici, keď sme tam ešte pôsobili s trénerom. Ďalším je Matúš Perháč, ktorý k nám prišiel z treťoligovej Plavnice. Do konca týždňa budeme mať ešte minimálne jedného hráča, s ktorým sme dohodnutí na spolupráci na najbližšiu sezónu, doťahujeme už len detaily.  Z mužstva po skončení sezóny odišiel Miro Krafčík, ktorý si to namieril do Gerlachova a Dávid Nemergut prestúpil do Dubovice.


V uplynulej sezóne ste hrávali súťažné zápasy v sobotu, v novej budete hrať v nedeľu… Prečo táto zmena?


– Rozhodli sme sa zmeniť termíny zápasov na nedeľu, a to z toho dôvodu, aby si mohli zahrať aj chlapci, ktorí sa venujú mládežníckym družstvám. Všetky mládežnícke tímy hrávajú v sobotu dopoludnia, hráči, ktorí ich trénujú, sú s nimi na súťažných zápasoch a popoludní by ešte mali nastúpiť za „Á-čko“. Chceme tiež vyjsť v ústrety našim priaznivcom, ktorým viac vyhovuje nedeľný termín, aby sa opäť vrátili na štadión.


Ján Petrus


Pokračovanie článku nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 27, ktoré sú v predaji do 5. augusta


———————————————————————————–


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. 


bottom of page