top of page
  • Peter Rindoš

BUĎTE OPATRNÍ! Nešťastia vo vode aj s dvoma obeťami z nášho okresu

Počas doterajšieho leta zahynulo v dôsledku utopenia na Slovensku viacero ľudí. Medzi nimi sa nachádzali aj dvaja mladí muži z okresu Stará Ľubovňa.

Výraznou ranou pre blízkych, ale aj množstvo fanúšikov bol odchod 38-ročného Ľuboša Didika. Hudobník obľúbenej kapely Rolland z Čirča zomrel 17. júla po utopení vo vodách Zemplínskej Šíravy.

KAPELA POKRAČUJE

Pri jeho rozlúčke s oddaným kapelníkom nechýbali stovky miestnych, posledné zbohom prišlo vzdať tiež množstvo muzikantov. Ľuboš hrával v kapele na klávesy i akordeón, jeho tvár poznali ľudia z mnohých hudobných klipov a rôznych vystúpení na spoločenských akciách. Rolland z Čirča patrí vo svojom odvetví medzi najžiadanejších. „Dnes sme boli pozdraviť nášho milovaného Ľubika, bohužiaľ, už len modlitbou...na tvoju počesť budeme pokračovať ďalej, určite by si bol rád,“ napísali mu členovia kapely Rolland v dojímavom odkaze na sociálnej sieti.


ZRADNÝ LOM

Neuveriteľne smutne sa skončila aj udalosť z ďalšieho dňa 18. júla. V bývalom lome v popradskej časti Kvetnica prišiel o život 39-ročný Matej z Vyšných Ružbách, ktorý sa venoval potápaniu. Práve to sa mu stalo osudným, keď sa prišiel vyžiť so skupinkou ďalších potápačov. Miesto naplnené vodou je lákavé a u návštevníkov mimoriadne obľúbené, zároveň však platí, že aj zradné. V niektorých miestach dosahuje jeho hĺbka vyše dvadsať metrov. Aj keď Matejovo telo z vody vytiahli, žiaľ, jeho život sa už nepodarilo zachrániť.

V súvislosti s letnými dňami, ktoré lákajú ľudí k vode, odborníci vyzývajú k neustálej opatrnosti. „Apelujeme na verejnosť, aby dbala pri kúpaní na bezpečnosť a prevenciu. Základom je vyhýbať sa alkoholu a zbytočne nepreceňovať sily,“ uviedlo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na Slovensku.


foto: polícia,

fb/rolland z čirča, archív

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 28 (4. august 2021)

bottom of page