top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Bodkou Veľký detský deň

Updated: Jul 1, 2020


DSC_0521 w

Aj keď začíname od konca, tým najdôležitejším a najvďačnejším publikom bolo počas troch dní 4. ročníka Ľubovnianskeho majálesu nepochybne detské publikum, pre ktoré bol nachystaný v nedeľu Veľký detský deň.


Program začal v parku na Nám. gen. Štefánika divadelným predstavením. Postarali sa oň členovia divadla Hoki – Poki. Postupne odhaľovali, prečo je dôležité umývať si ruky a nezabúdať na ovocie a zeleninu. „Naše divadielko nie je len o zábave, ale má aj svoj pedagogický význam. V každom predstavení sa deti snažíme čosi naučiť,“ ozrejmili hlavní protagonisti. Pred okresným úradom na deti čakali ukážky záchranárskej, policajnej a hasičskej techniky. „K Dňu detí sme pripravili statickú ukážku hasičskej techniky a tiež sme sa postarali o ukážku hasenia požiaru pomocou clonovej prúdnice,“ povedal Pavol Bohinský z Hasičského a záchranného zboru v Starej Ľubovni. Policajti predviedli ukážku výcviku psa a pri záchranároch si zas deti mohli napr. vyskúšať simulovaný prevoz pacienta do nemocnice. „Synovia sa najviac tešili na hasičov, pretože majú radi požiarnika Sama. V meste sa nekoná veľa akcií pre deti, takže to hodnotím pozitívne. A na svoje si tu neprídu len deti, ale aj dospelí, keďže nemáme každý deň možnosť sadnúť si do veľkého hasičského auta,“ povedal jeden z rodičov.

DSC_0540 w

A žilo to aj na pešej zóne, tunajšie Centrum voľného času pre deti pripravilo deväť stanovíšť. Najnovšou, veľmi dynamickou aktivitou, bola „Cesta prekážok“, ktorá sa skladala z ôsmich disciplín.„Najviac detí sa zabavilo najmä na ceste, kde si skúšali svoju obratnosť, pretože museli skákať cez kruhy, zvládnuť jazdu na kolobežke, skákanie na lopte alebo aj postaviť hrad a podobne,“opísala Paulína Vitovičová z CVČ.

Veľký záujem bol aj o maľovanie na tvár.„Aby sme stíhali, mávame pri tomto stanovišti šesť až desať budúcich, potenciálnych pracovníkov CVČ, ktorí nám vypomáhajú. Takisto sú užitoční aj mladí z mládežníckeho parlamentu,“dodala P. Vitovičová.

DSC_0545 w

Na každom stanovišti si deti mohli vyžiadať štartovací preukaz, na ktorý zbierali pečiatky za každú absolvovanú disciplínu. Plný preukaz si mohli vymeniť za sladkosť, zmrzlinu alebo cukrovú vatu.

Bola to tak skvelá a sladká bodka za 4. Ľubovnianskym majálesom, o ktorom viac prinesieme o týždeň.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 22 (4. jún 2019)


bottom of page