top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Autobus sa prevrátil na strechu

Updated: Jul 24, 2020


Šťastie v nešťastí mali 27 cestujúci, ktorí sedeli 4. júna v autobuse zn. Karosa, ktorý smeroval z Jarabiny na festival do Kamienky. Pekný deň, ktorý by isto mali folkloristi, sa však v sekunde zmenil na drámu.


Ku kolízii došlo krátko pred 17. hodinou na štátnej ceste medzi Jarabinou a Starou Ľubovňou. „Po ľavej strane ich predchádzal vodič doposiaľ neznámeho osobného motorového vozidla. Ten sa následne zaradzoval tesne pred ľavú prednú časť autobusu, načo vodič autobusu, v snahe vyhnúť sa nárazu do tohto vozidla, strhol volant doprava ku krajnici v smere svojej jazdy a zišiel mimo cesty. Tu sa prevrátil, najskôr na pravý bok a následne na strechu,“ informoval nás Ján Devera, riaditeľ OR PZ v Starej Ľubovni.

Na miesto nehody vyrazili aj hasiči s dvomi hasičskými vozidlami zo Starej Ľubovne a jedným vozidlom z Hasičskej stanice Ľubotín. „Takisto sme mali zabezpečené evakuačné autobusy, ale napokon neboli potrebné, lebo pre cestujúcich, ktorí neboli zranení, prišli príbuzní,“ informoval nás Vladimír Haľko, riaditeľ OR HaZZ. Spolu tak pri nehode zasahovalo desať príslušníkov, ktorí v spolupráci so zdravotníkmi ratovali zranených. 11-ti cestujúci utrpeli zranenia s dobou liečenia sedem dní až tri mesiace. Vedúci lekár RZP konštatoval, že išlo o ľahko zranené osoby, ktoré boli transportované do Ľubovnianskej nemocnice a dve zranené boli odvezené do nemocnice v Kežmarku.

Následne príslušníci HaZZ autobus prevrátili späť na kolesá a odtiahli do priestorov areálu susednej firmy. 46-ročný vodič autobusu pred jazdou nepil, škoda na autobuse prevyšuje 5000 €.


bottom of page