top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

ANKETA Čo mladí voliči očakávajú od výsledkov volieb?

Počas poslednej októbrovej soboty si občania Starej Ľubovne a priľahlých obcí, rovnako ako na iných miestach Slovenska, volili členov svojich samosprávnych vedení. Volebné miestnosti navštívili aj študenti, aby hlas mladých nezanikol. Aké sú ich názory po vhodení obálok?


Laura Urbanová (23 rokov, Stará Ľubovňa)

- Áno, bola som voliť, pretože sa chcem aktívne podieľať na fungovaní nášho mesta a voľby sú ideálnou príležitosťou, ako naozaj niečo urobiť. Vo svojej podstate som spokojná s výsledkami volieb. Viac-menej sú poslancami tí, ktorých som chcela, i keď pri niektorých ma výsledky prekvapili. Chcem, aby sa to uberalo rovnakou cestou ako doteraz. Najviac však dúfam v podporu mládeže a v rozvoj bývania. Rada by som totiž v Ľubovni ostala.


Erika Šutorová (18 rokov, Stará Ľubovňa)

- Áno, mám odvolené. Zároveň som bola vo volebnej komisii. Verím, že pán primátor bude pokračovať v projektoch, ktoré začal, a že celé zastupiteľstvo bude brať ohľad na mladých ľudí a podporovať mládež v realizácii ich nápadov. Voľby skončili sčasti podľa môjho očakávania, nemôžem sa sťažovať. Časom budem ale vedieť popísať moje dojmy lepšie, počas funkčného obdobia poslancov.


Klára Gumuláková (19 rokov, Mníšek n/P.)

- Bola som voliť. Vzhľadom k tomu, že sa vo vedení našej obce takmer nič nezmenilo, neočakávam nejaké zásadné zmeny. Uvítala by som skôr mladšie zastúpenie v obecnom zastupiteľstve, ale keďže kandidovali opäť prevažne poslanci z predošlých volebných období, nebolo veľmi na výber. S výsledkami do VÚC Prešovského samosprávneho kraja som viac-menej spokojná.



Maroš Dufala (18 rokov, Stará Ľubovňa)

- Ako prvovolič som nemohol odmietnuť možnosť zúčastniť sa týchto komunálnych volieb. Keďže som chcel byť zapojený o trochu viac a dostal som aj ponuku, tak som svoje prvé voľby absolvoval ako člen volebnej komisie.

Ako Staroľubovňan očakávam od nášho staronového primátora, že bude pokračovať v projektoch, ktoré sú už rozbehnuté.

Hneď mi napadá doprava v meste, nájomné byty pre mladé rodiny či viac príležitostí pre mladých ľudí, pretože tieto problémy aktuálne asi najviac sužujú naše mesto.


Adrián Jaržembovský (23 rokov, Chmeľnica)

- Samozrejme, že som bol voliť. Je to jedna z povinností, ktorá môže ovplyvniť kvalitu našej budúcnosti. Očakávania od nového starostu mám, myslím si, primerané. Bol by som rád, ak by zabezpečil základný chod obce a všetko navyše bude len plus. S výsledkom volieb som viac menej spokojný, čo ma ale mrzí, je nižia volebná účasť.


Ema Fröhlichová (18 rokov, Kamienka)

- Dá sa povedať, že som spokojná s výsledkami volieb. Od nového vedenia očakávam zveľaďovanie našej obce a usporadúvanie nových akcií.


A. Chamillová

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 42 (9. november 2022)




bottom of page