top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

ANKETA Ako prežívame leto a horúce dni?

Leto je v plnom prúde a občasné horúčavy nám niekedy dávajú poriadne zabrať. Napokon, aj v našom okrese sme toto leto zaznamenali rekordnú teplotu nad 36 stupňov. O dôvod viac uvažovať, ako zvládnuť horúce dni, kam sa ukryť či schladiť. Ako teda prežívajú leto ľudia u nás? Pýtali sme sa v uliciach Starej Ľubovne, niektoré z odpovedí vás môžu inšpirovať.


- Myslím si, že možností je veľmi veľa, záleží od toho ako je človek mobilizovaný. Plaváreň nám v meste veľmi chýba, tešíme sa kedy už bude otvorená. Momentálne sa chladíme len doma na záhrade, veľmi nenavštevujeme kúpaliská.


- Momentálne som v Starej Ľubovni mesiac na dovolenke, mám manžela z Turecka, bývame v Istanbule. Keď sme tu, chodíme väčšinou do Poľska, ale na Slovensku navštevujeme aquapark v Poprade alebo Lipanoch.


- Celé leto pracujem, nemám rada kúpaliská preto sa im snažím vyhýbať. Odporúčam piť veľa vody.


- Nechodíme nikam, máme doma bazén takže voľný čas počas horúčav trávime s rodinou pri ňom.


- Využívame väčšinou letné kúpaliská a vzhľadom k tomu, že pochádzame z Trenčianskeho kraja navštevujeme Nemšovú, Novú Dubnicu alebo možnosti priamo v Trenčíne. Z okresu Starej Ľubovne sa nám veľmi páči Jarabinský prielom, vychádzky do Litmanovej či Plavča.


- Trávim leto v práci, pracujem v Lesnici pri Dunajci a tam sa dokážem vždy pri vode schladiť.


- Za chvíľu sa chystáme do Liptovského Jána, tak sa tešíme. Chodíme tam každý rok, je to naša obľúbená destinácia. Vo Vyšných Ružbachoch sme tiež spokojní.


- Väčšinou chodíme do rieky Váh, je to zadarmo a teda prístupnejšie pre nás.


- Chodím sa kúpať do Poľska, je to blízko a tiež lacnejšie a priestrannejšie.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 30 (17. august 2022)









bottom of page