top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Aktívni seniori podali skvelé športové výkony

Updated: Jul 1, 2020


DSC_0496

V Hniezdnom sa odohral už 13. ročník Okresných športových hier (OŠH) seniorskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS).


„Naša okresná organizácia JDS má 18 základných organizácií v okrese. Máme cez 1200 členov a dnešných OŠH sa zúčastnilo celkom 17 súťažných družstiev,“ zosumarizoval Ján Barilla predseda OO JDS. V rôznych športových disciplínach si zasúťažili Kamienka, Stará Ľubovňa, Plavnica, Plaveč, Jakubany, Čirč, Hniezdne, Jarabina, Vyšné Ružbachy, Kolačkov, Hromoš, Nižné Ružbachy, Malý Lipník, Šarišské Jastrabie, Veľký Lipník, Šambron a Vislanka – Ďurková. „Naši seniori sú aktívni, chcú sa stretávať a každý rok sú športové hry pripravené na lepšej úrovni. Mám pocit, že stále pribúda počet súťažiacich. Sympatické na tomto podujatí je, že ľudia sa nielen stretnú, ale porovnajú sa a zašportujú si,“ povedal primátor mesta Ľuboš Tomko. Muži sa museli popasovať s disciplínami ako hod granátom na cieľ, vrh guľou, kop lopty do bránky so slalomom okolo prekážok a florbalovým slalomom so streľbou. Ženy si zas vyskúšali slalom s loptičkou na tenisovej rakete, vrh guľou, hod kriketovou loptičkou na cieľ a florbalový slalom so streľbou.

Ktoré družstvo v OŠH zvíťazilo, sa dozviete v ĽN č. 24, ktoré bude v predaji do 24. júna.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page