top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Športové kluby si môžu pomôcť cez projekt podpory športu

Športové kluby na Slovensku sa budú môcť zapojiť do projektu podpory športu. Spúšťa ho spoločnosť adv, ktorej zámerom je osloviť a následne rozvíjať spoluprácu s viacerými klubmi v rôznych športových odvetviach. Medzi prvými, kto má s projektom priamu skúsenosť, je Mestský futbalový klub Stará Ľubovňa a florbalisti Falcons Stará Ľubovňa.


Spoločnosť chce do svojho zámeru zapojiť malé i väčšie kluby z odvetvia futbalu, tenisu, hokeja, basketbalu, florbalu či volejbalu.


Ušetriť môže klub i rodičia

Samotný princíp podpory je založený na efektívnom využívaní jej produktov a služieb. „Vďaka tomu klub, rodičia detí, ale i hráči ušetria množstvo peňazí v rodinnom rozpočte a zároveň získajú odmenu vo forme podpory športu. V našej spoločnosti sa navyše vedia uplatniť aj hráči bez ohľadu na vzdelanie, pretože vytvárame podmienky a príležitostí pre všetkých,“ vysvetlil Róbert Ujčík, právnik adv a v súčasnosti aj hráč MFK Stará Ľubovňa s medzinárodnými skúsenosťami.


Pomohli si vynovením priestorov

Množstvo klubov na Slovensku v súčasnosti bojuje o prežitie, keďže finančná podpora zo strany sponzorov je často neistá. Predísť problémom sa v roku 2020 rozhodli v MFK Stará Ľubovňa, klube s takmer 100-ročnou tradíciou. Ten získal financie práve prostredníctvom výkonnostného sponzoringu a využil ich na rekonštrukciu priestorov. „Zveľadili sme futbalovú infraštruktúru, zároveň plánujeme vybudovať relaxačno-regeneračné centrum a fitness centrum. To znamená, že robíme všetko pre rozvoj talentovanej mládeže,“ prezradil Ján Fröhlich, prezident MFK Stará Ľubovňa a bývalý vynikajúci stopér.


Zapojiť čo najviac

Do projektu s názvom Ekonomicky podporujeme slovenský šport, plánuje staroľubovnianska spoločnosť prizvať viaceré kluby. „Malo by to byť čo najväčšie množstvo, vrátane hráčov a rodičov športových talentov, pretože vďaka vzájomnej spolupráci vždy môžeme dosiahnuť viac, a to nielen pre rodiny, ale aj pre kluby,“ povedal Štefan Lazorčák, právnik a spoluzakladateľ adv j. s. a. Podľa neho, zámer s podielom na obrate, zisku a na majetku bude podporou pre tie športové kluby, ktoré ju zoberú s úplnou vážnosťou a zapoja sa na sto percent.

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č.12 (30. marec 2021)



bottom of page