top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Rekonštrukciu nemocnice nezastavila ani pandémia

Updated: Nov 28, 2020

Aj keď Ľubovnianska nemocnica zažíva ťažké časy v súvislosti s pandémiou a zvládaním starostlivosti o covidových pacientov, práce na veľkej rekonštrukcii sa nezastavili. Hlavná časť prestavby by mala byť čoskoro ukončená.


„Zmluva s dodávateľom je podpísaná na termín - koniec novembra, zrejme sa to ale celkom nepodarí. Predpokladáme ale, že do konca roka by sa rekonštrukcia operačných a pôrodných sál, urgentného príjmu, RDG pracoviska a detského oddelenia mala ukončiť. Rátame s tým, že kolaudácia by mala byť začiatkom budúceho roka,“ vyjadril sa Peter Bizovský, riaditeľ nemocnice.

Oddialenie megarekonštrukcie nemocnice za vyše 8 mil. eur kvôli pandémii je tak len minimálne, vedenie ráta s tým, že v jari budúceho roku by už všetky nové či vynovené priestory mali byť plne vybavené a funkčné. Vrátane výťahu na polikliniku, po ktorom dlhé desaťročia volali pacienti a ktorý bude mať vstup od urgentného príjmu.



„Momentálne beží rekonštrukcia onkologických ambulancií a priestorov, kde sa podávajú cytostatiká, stavebne by sme to chceli do konca roka ukončiť. Čo sa týka vybavenia, bude to trvať asi mesiac - dva, takže približne vo februári by sme chceli odovzdať aj túto zrekonštruovanú časť,“ doplnil riaditeľ nemocnice, ktorá sa pustila aj do výstavby parkovacieho domu.


PARKOVACÍ DOM

Realizujú sa tu prekládky sietí a do konca novembra by malo byť pripravené podložie na parkovací dom za okolo 2 mil. eur. „Beží súťaž o dodávateľa stavby, predpokladáme, že do konca roka, keď sa firmy prihlásia a verím, že sa prihlásia, lebo práce je teraz nedostatok, by sme výberové konanie mali mať ukončené a mohli by sme začať aj stavať,“ zhrnul P. Bizovský.

V jari by sa tak malo začať s výstavbou parkovacieho domu, ktorá by mala trvať do jesene budúceho roku. „Koncom roku 2021 sa tak zvýši kapacita parkovacích miest pri nemocnici na okolo 260. Iba podotýkam, lebo sú aj nejaké štipľavé poznámky na facebooku, že parkovací dom nebude slúžiť len nemocnici. Pre zamestnancov potrebujeme okolo 90 - 100 parkovacích miest, ďalších 160 miest tu bude pre klientov a návštevníkov nemocnice,“ dodal riaditeľ.

Foto: ĽMS



Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 44 (24. november 2020)

bottom of page