top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Za parkovné v nemocnici už zaplatíte kartou

Parkovné v areáli Ľubovnianskej nemocnice je možné uhrádzať platobnou kartou. Novinka platí od utorka, prevádzkovateľ ju zaviedol približne po roku od spustenia prevádzky.

Parkovací dom verejnosti sprístupnili v auguste 2022. V rámci Slovenska ide o unikát, keďže investíciu 1,75 milióna eur si nemocnica hradila zo svojho. Vodičom ponúka kapacitu približne dvesto miest.


Čakali na analýzy

Až donedávna platilo, že za výjazd auta popri zdvihnutej rampe mohli vodiči platiť mincami. Už na začiatku vedenie nemocnice avizovalo, že ponuku možností platieb rozšíri, istý čas to však potrvá. Reagovalo tak aj na podnety našich čitateľov, ktorí sa pýtali na platbu kartou, keďže v dnešnej dobe ide o bežnú službu. „Predpríprava pre úhradu poplatkov platobnými kartami je pripravená, zatiaľ nie inštalovaná, nakoľko je vhodné zistiť mieru využívania parkovacieho domu a následne zvoliť vhodný program pre využívanie uvedených bankových služieb. Uvedená služba je bankami spoplatňovaná na strane poskytovateľa služby, t.z. Ľubovnianskej nemocnice. Za každú transakciu sa musí platiť, preto je nutné z ekonomických dôvodov zvoliť čo najvhodnejšiu alternatívu a keďže vnímame záujem o uvedenú službu zo strany klientov parkovacieho domu, budeme uvedenú možnosť platby prehodnocovať v čo najkratšej dobe,“ reagoval vtedy v stanovisku Jaroslav Marinčin, ekonomický námestník zariadenia.

Po roku od spustenia prevádzky došlo k prehodnoteniu situácie. Nemocnica ohlásila zmenu na sociálnej sieti. Vec vstúpila do platnosti od 15. augusta. „Úhrada za parkovné v parkovacom dome je možná aj platobnou kartou. Veríme, že to prispeje k zvýšeniu vášho komfortu.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 29, 16. augusta 2023)



bottom of page