top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Mário Veverka

Vznikne nová cyklotrasa: Podsadek – Chmeľnica

Updated: Jul 2, 2020

Keď Ľubovnianske regionálne združenie miest a obcí (ĽRZMO) podalo vlani, spolu s poľskými partnermi, projekt na výstavbu cyklotrasy, určite netušilo, aké amplitúdy s ním prežije. Najskôr dostalo zamietavú odpoveď, po vyrokovaní presunu časti peňazí mu však blikla nádej. A tá sa naplno, doslova zeleným svetlom, rozožala 20. marca. Cezhraničný projekt, ktorý bol dovtedy len v zásobníku, sa totiž ocitol nad čiarou.


„Môžeme sa teda tešiť na novú cyklotrasu, ktorá začne pod kostolom v Podsadku a vyústi v obci Chmeľnica. Jej celková dĺžka bude 2 km a šírka približne 3 m. Pôjde tak o obojsmerný cyklochodník, podobne ako od Kauflandu po Hniezdne,“ potvrdil správu, ktorá svet uzrela po zasadnutí Monitorovacieho výboru programu Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014 – 20, primátor Ľuboš Tomko. Ako na margo nej podotkol, spomínaný úsek bude súčasťou cyklodiaľnice Eurovelo 11, v rámci ktorej (prostredníctvom cezhraničnej výzvy) už bola podporená časť v Legnave a Malom Lipníku, vrátane premostení. Mimochodom, aj keď prvú asfaltovú a budúcu cyklotrasu delí od seba 2,5 km, neostane medzi nimi diera. Ambíciou radnice je totiž dobudovať cyklotrasu od lávky po kuchynské štúdio na Továrenskej ul. a zvyšok (po kultúrny dom v Podsadku) vyznačiť cyklistickými značkami na existujúcich komunikáciách, tak, „aby sme sa z Chmeľnice dokázali dostať až do Hniezdneho, resp. Kamienky a Vyšných Ružbách,“ naznačil cieľ podpredseda ĽRZMO.

DSC_0056

Cyklotrasa z Hniezdneho (neskôr až z V. Ružbách) sa na „Chmeľnickú“ napojí na tejto lávke.


O pripravovanej cyklotrase, ktorá bude súčasťou Eurovela 11, sa už viac dočítate v ĽN č. 13, ktoré budú v predaji do 8. marca 2019.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.

bottom of page