top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Vrátené tri body a cenná výhra v Lučenci!

Cenná výhra u súpera a prinavrátenie troch bodov do tabuľky tretej ligy Východ! Futbalisti Redfox Stará Ľubovňa zvíťazili minulú sobotu na ihrisku Lučenca 2:0 a v boji o titul tak bodovo dorovnali lídra zo Stropkova. V budúcom kole majú hráči voľno.

Lučenec vstupoval do zápasu v pozícii mužstva, ktoré ťahalo sériu piatich zápasov bez prehry, podobne však boli na tom aj favorizovanejší hostia.


ZASTUPILI SEREČINA

Staroľubovňania nastúpili do zápasu bez svojho 20-gólového najlepšieho strelca Filipa Serečina. Chýbal pre zranenie, ktoré utrpel na tréningu. „Filip je pre nás veľmi dôležitý, máme však veľmi vyrovnané mužstvo, v ktorom každý dostane šancu. Tréner to riadi a rotuje s rozumom, takže každý je stopercentne pripravený a máme aj rôzne riešenia,“ povedal Tomasz Bomba, ktorý po úvodnom zásahu Erika Jendriška zvyšoval na 2:0.

Hráči, ktorí dostali príležitosť, kontrolovali hru od úvodu, svoju prevahu napokon prejavili gólovo v druhom polčase. „Cez prestávku sme si povedali, čo treba zmeniť a s týmto nastavením a motiváciou sme išli do druhého polčasu. Dominovali sme a strelili dva góly.“


VRÁTENÉ TRI BODY KABÍNU POTEŠILI

Staroľubovňania sa v týždni pred zápasom dozvedeli, že zväz im vráti pôvodne tri odrátané body za nezaplatenie zbernej faktúry. S radosťou to privítala aj kabína. „Sme za to radi, pretože sme na nich tvrdo pracovali počas tréningov a zápasov. To nás dostáva do lepšej situácie. To všetko však neovplyvnilo našu dodatočnú motiváciu, pretože máme svoj vlastný cieľ a každý je správne motivovaný, aby sme ho krok za krokom dosiahli až do konca sezóny,“ dodal ofenzívny hráč Redfox, ktorý spolu s krajanmi z Poľska patrí medzi opory tímu. Svoj potenciál potvrdil aj gólom v Lučenci. „Som rád, že som strelil gól, pretože som mal veľa gólových príležitostí, hlavne z diaľky. S nohou mi to nešlo, ale podarilo sa mi trafiť hlavičku po rohovom kope a po zrazení lopty Erikom, keď som sa ocitol v situácii voľný,“ priblížil dôležitý moment T. Bomba s tým, že v tíme trénujú viacero herných situácií, ktoré dokážu priniesť v rozhodujúcich chvíľach efekt.

Najbližšie si Staroľubovňania v tretej lige oddýchnu, keďže pre odstúpenie Giraltoviec pred začiatkom sezóny majú voľno.


VÝSLEDOK

MŠK Novohrad Lučenec - St. Ľubovňa Redfox FC 0:2 (0:0)

Góly: Jendrišek, Bomba. Zostava hostí: Švec – Witek, Piter Bučko, Jendrišek, Turlík, Rindoš (60. Perháč), Majeran, Karaš, Vojtek, Bomba (84. Segeďa), Močič (60. Vasiľ).

foto: redfox sl

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 20, 22. máj 2024)

bottom of page