top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Volejbalisti zavŕšili prvoligovú súťaž hladkými výhrami

Volejbalisti VKM Stará Ľubovňa zakončili svoje pôsobenie v prvej lige Východ hladkými výhrami nad Popradom. V tabuľke tak definitívne obsadia tretiu priečku.


Pre mladý kolektív Starej Ľubovne skončil ročník podľa predpokladov, keď ich stále v neúplnej tabuľke dokázali predčiť iba skúsené tímy Humenného a Žiliny. Po výhrach nad Popradom je definitívne, že skončia pred rezervou Svidníka, Popradom i Revúcou.


Cieľ splnený

Zápasy počas minulého piatka začali Staroľubovňania proti Popradu nešťastne, keď prehrali hneď úvodný set. Po ňom však všetko fungovalo na jednotku. „Myslím, že až na prvý set to bolo z našej strany v tomto dvojzápase dobré. Za posledných šesť týždňov trénovania a hernej konfrontácie so všetkými súpermi v tejto súťaži sme urobili s týmto družstvom kus práce a môžeme byť spokojní. Popritom sme zapojili väčší okruh hráčov a taktiež potvrdili cieľ, a to tretie miesto v tabuľke za skúseným Humenným a Žilinou,“ rekapituloval tréner Marek Kseňák.


Ďalšie výzvy i smutný pohľad

Ukončením ligovej súťaže drina u hráčov VKM nehrozí. Keďže ide zväčša o mládežníkov, pred sebou majú ďalší náročný program vo všetkých kategóriách – od mladších žiakov po juniorov. „Tešíme sa na ďalšiu prácu a taktiež na reprezentačné zrazy a výbery, ktoré nás do leta čakajú. Jeden z nich sa uskutoční aj u nás v Ľubovni,“ poznamenal M. Kseňák, ktorý pripomenul aj zlú situáciu v športe. „Vidieť to v priamom prenose, ako sa kluby po likvidačných opatreniach a zákazoch odhlasujú zo súťaží, ďalší necestujú na zápasy a radšej prehrávajú kontumačne alebo cestujú na zápasy v počte 6-7 hráčov. Je to veľmi smutné.“


VÝSLEDKY

VKM STARÁ ĽUBOVŇA - VK JUNIOR POPRAD 3:1

(-16, 18, 16, 21) a 3:0 (19, 21, 14).

Zostava VKM: Bednarčík, Jozefík, Čoma, Kičura, Nemergut, Varchol, Reľovský, Kandráč, Malachovský.

foto: vkm sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 8 (2. marec 2022)

bottom of page