top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

Vo vynovenej športovej hale za 374-tisíc eur hnevala podlaha

Po rekonštrukcii malej športovej haly v Starej Ľubovni za 374-tisíc eur budú musieť kompetentní doriešiť aj finálnu úpravu. Dôvodom sú špáry, ktoré sa objavili na novej podlahe, ich stav má súvisieť s nízkou vlhkosťou.

Pôvodne chcela samospráva sprístupniť halu verejnosti v októbri a neskôr aj pred koncom minulého roka. Pre situáciu s covidom i ďalšie dokončovacie práce sa oficiality odkladali.


Prevádzkový poriadok určí dovolené športy

Zrekonštruovanú halu momentálne už využívajú stolní tenisti, postupne by mali dostať priestor i ďalšie avizované športy. Ako pred časom uviedla radnica, možnosti menšej z dvoch mestských hál by mali byť pre volejbal, florbal, basketbal a bedminton. O takzvanú suchú prípravu prejavili podľa vedenia mesta záujem aj futbalisti i hokejisti. Konečný zoznam športov určí prevádzkovateľ. „Prevádzkový poriadok sme zaslali na schválenie na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni,“ poznamenal správca z mestskej spoločnosti Slobyterm.

Jednou z pripomienok na zabezpečenie v hale boli aj takzvané chrániče úsporných led svietidiel. Tie sa napokon neinštalovali, mesto však zhotoviteľovi zadalo podmienku ich najvyššej možnej odolnosti voči nárazom.


Zvažujú reklamáciu

V rámci rozpočtu bola vybúraná pôvodná podlaha aj s podkladovým betónom a osadená nová, vrátane izolácie. Od jej pokládky sa však medzi drevenými skladačkami objavili špáry. Z nedávneho pracovného stretnutia kompetentných vzišiel záver, že príčinou je nízka vlhkosť. „Zhotoviteľ sa vyjadril, že problém vidí v nízkej vlhkosti v hale. Tento problém sa bude jeden mesiac riešiť zvýšením vlhkosti v hale, čo by malo podľa slov zhotoviteľa zabezpečiť, že drevo sa opätovne roztiahne a vzniknuté špáry zmiznú. V prípade, že k tomu nedôjde, budeme musieť pristúpiť k reklamácii daného diela a oprave podlahy,“ uviedla v stanovisku radnica v Starej Ľubovni. Okrem podlahy by sa mal zhotoviteľ zaoberať aj inými nedostatkami súvisiacimi s elektroinštaláciou.


Prispel aj kraj

V rámci rekonštrukcie športovej haly bola okrem podlahy opravená aj strecha a prebehlo tiež komplexné zateplenie. Zmodernizované boli aj šatne, sprchy, elektrorozvody, vykurovanie, pribudla aj rekuperácia. V interiéri haly mali byť obnovené aj pôvodné omietky a maľby.

Objem nákladov zo strany samosprávy bol takmer 318-tisíc a zo strany Slobytermu necelých 56-tisíc. V uvedenom objeme je započítaná stotisícová dotácia zo strany Prešovského samosprávneho kraja.

Foto: ĽMS

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 5 (9. február 2022)

bottom of page