top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Turnajová premiéra: Rytieri sa potešili úspechu!

Hokejová aréna v Starej Ľubovni hostila turnaj, na ktorom absolvovali svoju súťažnú premiéru chlapci druhých ročníkov. Usporiadateľský klub Ľubovnianski rytieri potešili domáce nádeje, keď postúpili až do finále. Na podujatí sa objavili aj legendárne hokejové osobnosti ako Staňa, Bicek či Nagy. Sprevádzali svojich synov.

Turnaja sa zúčastnili po dve družstvá z HC Košice, rovnako z košického HK Sršne a Slávie Prešov. Po jednom tíme prispeli kluby HK Sabinov a domáci Rytieri. Celkovo sa podujatia zúčastnilo približne 130 talentov.


IŠLO O KRST OHŇOM

Rytiersky turnaj bol pre nádejných hokejistov súťažnou premiérou. „Išlo o historicky prvý organizovaný turnaj pod záštitou nášho klubu, pričom všetci účastníci zažili premiéru hokejového zápasu, keďže sezóna pod hlavičkou Slovenského zväzu ľadového hokeja začína pre hokejistov v treťom ročníku. Aj preto si tento zážitok nenechalo ujsť kvantum rodičov, ba dokonca starých rodičov. Pre všetkých to teda bol krst ohňom, skúsenosti v tak mladom veku zo zápasov sú v starších kategóriách taktiež rozdielovým faktorom,“ povedal po zápase Patrik Boďo, výkonný riaditeľ Ľubovnianskych rytierov.


PODPORA RODIČOV

Konečným víťazom turnaja sa stali HK Sršne Košice A, ktorí si vo finále poradili s príjemným prekvapením – domácim tímom Ľubovnianskych rytierov. Chlapcom sa pozdávala medaila, atmosféra i samotná hra. Za prístup i nadšenie ich chválil aj tréner. „Tieto deti trénujú trikrát do týždňa a na turnaj sa veľmi tešili. Bol pre nich prvý a je vynikajúce, že sa dostali až do finále,“ povedal Kristián Čepišák, podľa ktorého sa v trénerskom štábe snažili deti burcovať. „Myslím, že výsledok na turnaji sa aj odzrkadlil. Síce sme vo finále prehrali, ale medaila ostala doma. Chlapci si užívali aj divákov, najmä keď videli, ako im fandia rodičia.“

Atmosféru turnaja i podrobnejšiu anketu s našimi začínajúcimi hráčmi si budete môcť pozrieť vo vysielaní Ľubovnianskej televízie.

Foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 8 (2. marec 2022)

bottom of page