top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalisti testujú Brazílčana i hráča z Portugalska

Updated: Feb 6, 2022

Futbalisti Starej Ľubovne zavŕšili úvodný mesiac zimnej prípravy zápasom proti treťoligistovi z Lipian. Konečný výsledok 1:1 nebol až tak podstatný, obidve mužstvá zdokonaľovali herné systémy, no najmä testovali viacerých nových hráčov. V tíme MFK ADV to boli aj adepti z cudziny, medzi nimi dvaja brankári či kreatívni hráči v poli.


Tvrdá zimná príprava býva pre hráčov častokrát najťažšou fázou sezóny, zároveň podstatnou. „Každý vie, že to nie je príprava na polovicu sezóny, ale na celý rok. Ak ju hráč nezanedbá, dokáže z nej do ďalších mesiacov veľa vyťažiť,“ poznamenal tréner Starej Ľubovne Jozef Kukulský, ktorý absolvoval so svojimi zverencami vyše tri týždne úmorných tréningov. „Aj naďalej bude potrebné pracovať na kondícii. Sme radi, že máme k dispozícii domáci umelý trávnik, trochu sa mi však nepáči, že niektorí to aj tak ohundrú, pritom, čo by dali iní za také podmienky.“


Hráči si s chuťou zahrali

Až neskôr sa do prípravy zapojila jedna z opôr štvrtoligového tímu. Tvorca hry a zároveň pilier defenzívy Filip Vojtek vhupol do plného zaťaženia po covide. „Každý z hráčov bol určite rád, že mužstvo môže trénovať a hrať, teda robiť to, čo nás všetkých baví,“ vydychoval po zápase s Lipanmi a pokračoval. „Bol to kvalitný súper, prvých dvadsať minút bol lepší na lopte a nedokázali sme si s tým poradiť. Potom sme však hru vyrovnali a podarilo sa nám premeniť aj pokutový kop. Šancí bolo na obidvoch stranách dosť, ale terén bol ťažký a možno aj preto chýbala kvalita v koncovke. Navyše veľa hráčov v kádri sa pomenilo, takže sa zohrávame. Podstatné však je, že sme si dobre zahrali.“


Zápas podľa trénerov splnil účel

V zápase proti silným Lipanom sa hra zväčša prelievala z jednej strany na druhú. Na umelej tráve v Starej Ľubovni bol ešte krátko pred zápasom povrch pokrytý bohatou nádielkou snehu. „Sme radi, že po silnom snežení sa zápas na výbornom, aj keď trochu šmykľavom teréne podarilo odohrať. Aj my sme skúšali niektorých hráčov, odišiel nám napríklad Vlado Pyda, takže z tohto pohľadu je pre nás každý zápas dôležitý, a preto splnil účel,“ povedal po stretnutí tréner Lipian Pavol Vytykač, niekdajší kanonier Tatrana Prešov.


Jeho náprotivok na domácej lavičke očakáva od svojich zverencov nasadenie aj v prípravných zápasoch, zápas proti Lipanom nebol výnimkou. „Je dôležité, aby sa v takýchto zápasoch nik nezranil, od každého však očakávam maximum. Mali sme nejakých nových hráčov, takže na začiatku nám chýbala súhra, postupne sme sa však kvalitnému mužstvu Lipian vyrovnali. Zápas nám ukázal, na čom máme naďalej pracovať,“ poznamenal J. Kukulský.


Do hry vstúpila takmer dvadsiatka hráčov

V staroľubovnianskom drese skúšajú v príprave viacerých hráčov. Najvýraznejšia zmena zasiahne tím na brankárskom poste. Pred zimou totiž odišla opora Milan Vinclér. „Na Slovensku momentálne nemáme prestupový termín, čiže našich hráčov sa zháňa ťažšie. Po odchode Vincléra sme skúšali v bráne Starchenka z Ukrajiny a Konráda z Poľska. Vystužiť potrebujeme aj stopérsky post, keďže za prácou odišiel Peťo Imrich a ostal nám Maťo Rabik. Prísť by však mali Gabo Škvarla z Raslavíc a Dano Demko zo Sabinova,“ prezradil tréner MFK ADV.

Na skúške v Starej Ľubovni sú aj predpokladané ďalšie posily – Tavares, Afričan žijúci dlhé roky v Portugalsku a Dronov z Brazílie. Definitívne zloženie kádra bude známe v ďalších týždňoch.

V zostave minulú sobotu chýbali pre maródku Lukáš Tóth a Nikolas Kačmarčík. Priestor dostali aj viacerí odchovanci či hráči z blízkeho okolia - Erik Varchola, Tadeáš Zamiška, Damián Kačmarčík, Tomáš Krivoňák, Filip Horanský či Richard Plach.



Prípravný zápas

MFK ADV Stará Ľubovňa – ŠK Odeva Lipany 1:1

Gól domácich: Serečin (11m).

Zostava domácich: Starchenko (Konrád) - Vojtek, Rabik, Demko (Varchola), Reľovský (Zamiška) - Tavares (Plach), Rindoš (D. Kačmarčík), Serečin, Švec (Lapoš) - Tinath (Krivoňák), Dronov (Horanský).


foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 4 (2. február 2022)

bottom of page