top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Skvelí fanúšikovia dopomohli juniorom k cennému striebru!

Juniori VKM Stará Ľubovňa získali striebro na majstrovstvách Slovenska vo volejbale! Vo fantastickej domácej kulise sa dokázali prebojovať až do finále záverečného turnaja, ktorý napokon ovládli hráči ŠVK Tatran B. Bystrica/Slovenská Ľupča.


Vyvrcholenia juniorských súťaží na Slovensku sa v rámci finálového turnaja najlepších počas minulého víkendu zúčastnilo šesť družstiev z oblastí Západ, Stred a Východ. Domáci Staroľubovňania snívajúci o medaile to napokon dotiahli až tesne pod vrchol, za čo ich vytlieskali skvelí fanúšikovia v zaplnenej mestskej hale.


CENNÁ VÝHRA NAD SVIDNÍKOM

Domáci začali turnaj výhrou nad VKP Bratislava 3:1 a následnou prehrou proti favorizovanému tímu Banská Bystrica/Slovenská Ľupča 0:3. Druhým miestom v trojčlennej A skupine tak získali miestenku do semifinále proti ďalšiemu z favoritov zo Svidníka.

V dramatickom súboji sa domáci postarali o milé prekvapenie, keď druhý východniarsky tím porazili 3:1. „Konečne sa nám podarilo ukázať našu silu, som veľmi rád za náš výkon,“ povedala opora VKM Šimon Reľovský, ktorého doplnil spoluhráč Adam Nemergut. „Počas sezóny boli pre nás veľmi tvrdým orieškom a nám sa teraz podarilo nad nimi zvíťaziť. Veľmi nás to potešilo.“

Postup do finále pochopiteľne rozradostnil aj realizačný tím. „Je pravda, že Svidníku sa zranil kapitán, pre nás to však bol mimoriadne dôležitý zápas, takže sme radi, že sme ho zvládli,“ hodnotil súboj východniarov tréner domácich Samuel Billík.

TRÉNER MAJSTROV: FINÁLE BOLO VYNIKAJÚCE

Pre domácich fanúšikov bolo nedeľňajšie popoludnie skvelým vyvrcholením turnaja. Tím VKM sa postavil proti dovtedajšiemu suverénovi z Banskej Bystrice/Slovenskej Ľupče. V úvodnom sete, ktorý do priebehu veľa napovedal to už vyzeralo, že ho domáci získajú, napokon však prehrali po obrovskej dráme 30:28. Napokon tesne prehrali aj ďalšie dva, a to zhodne 25:22 a celkovo 3:0. „Finálový zápas mal výbornú úroveň na obidvoch stranách, a to aj s čarovnou atmosférou v hale. Bol veľmi vyrovnaný, otáčalo sa to na jednej - dvoch loptách. Sme veľmi radi za víťazstvo. S mládežou pracujeme už dlhšiu dobu a titul je pre nás akousi čerešničkou,“ povedal tréner čerstvého majstra Michal Hlaváč.

O čosi smutnejší po finále bol domáci tréner, zároveň si však uvedomoval cenné striebro. „Je to prehra, ktorá bude bolieť obrazne päť minút, na druhej strane je to veľký úspech pre staroľubovniansky volejbal. Treba si tiež uvedomiť, že v kádri sme mali aj mladších chlapcov a aj pre nich je to veľká skúsenosť. Zároveň sa nám podarilo zaplniť halu, diváci pri niektorých loptách zatajovali dych, len aby lopta nepadla. Bola tu vynikajúca atmosféra,“ zhodnotil S. Billík.

K finálovému turnaju juniorov v Starej Ľubovni sa vrátime aj v budúcom vydaní. Venovať sa budeme taktiež ďalšiemu mládežníckemu vrcholu, a to finálovému turnaju kadetov v Ružomberku, na ktorý sa taktiež prebojovali hráči VKM.

foto: Peter Rindoš

(Pozn. materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách 18, 9. máj 2024)

VIDEO - bez komentára



bottom of page