top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Prestupová bomba: Tomáš Drahovský mieri do najlepšieho klubu Európy!

Futsalista Tomáš Drahovský spečatil najväčší prestup svojej futsalovej kariéry! Rodák zo Starej Ľubovne sa na dva roky upísal historicky najúspešnejšiemu španielskemu tímu Inter Movistar, ktorý hráva svoje zápasy neďaleko Madridu. Najlepšiemu hráčovi zo Slovenska sa tak splnil jeden z jeho športových snov. Tomáš, na ktorého už onedlho čaká ďalší životný míľnik v podobe svadby, nám prezradil viac v našom rozhovore.



V doterajšom tíme Santa Coloma ste boli najprv najlepším strelcom Primera division, v minulej sezóne ste medzi strelcami skončili štvrtý. Ako sa zrodil prestup do najlepšieho tímu v Európe?


- Dá sa povedať, že rokovania prebiehali už od minulej sezóny, funkcionári Interu si zisťovali bližšie informácie o mojom kontrakte. Prestup sa napokon upiekol pred tohtoročnými majstrovstvami Európy, takže sa už len čakalo na ukončenie sezóny. Snažil som sa to držať v tajnosti, keďže som mal stále platný kontrakt v Santa Colome.


Aké sú vaše očakávania? Predsa len, Inter Movistar je aj v európskom meradle najúspešnejším klubom.

- Áno, je to najúspešnejší tím španielskej ligy i Ligy majstrov. Ide o veľký tím s obrovskou históriou, ktorého cieľom je vždy všetko vyhrávať. Uvedomujem si, že prichádzam do tímu, kde je väčší tlak, zároveň sa však teším, pretože ide o novú situáciu v kariére i v živote.


Zrejme sa budú od vás očakávať predovšetkým góly.

- Bude to tak, konkrétnosti zatiaľ neviem, keďže som sa stretol iba s prezidentom klubu a ľuďmi z vedenia. Do tímu prichádza nový tréner a tým, že ho poznám a viem, aký štýl hry preferuje, myslím si, že to budú najmä góly a istý prínos do hry.


Je prestup do klubu so silnou značkou Movistar splneným snom?

- Môj cieľ po príchode do Španielska bol jasný – chcel som sa vždy dostať do veľkého tímu. Aj preto moje rozhodnutie nebolo z tohto pohľadu náročné.


Predmestie Barcelony a chvíle strávené pri mori meníte za vnútrozemie Španielska.

- Je pravda, že more mi bude chýbať, ale na druhej strane sa presúvam do veľkého a krásneho mesta Madrid v rovnakej krajine. Teším sa, že budem môcť spoznať nové prostredie a porovnávať ho s Katalánskom. Takéto rozhodnutia v živote športovca jednoducho prichádzajú, takže verím, že to bude fajn.


Pri podpise veľkého prestupu nechýbal váš otec, iste je na vás hrdý.

- Navrhol som mu to a keďže mohol odcestovať, tak prišiel. Som rád, pretože to bol on, kto má najväčšiu zásluhu na tom, že som sa stal športovcom. Tie chvíle boli pre mňa o to krajšie.


Pred štartom do sezónnej prípravy vás čaká ešte ďalší životný prestup.

- S prípravou v novom klube by sme mali začať prvého augusta, takže prakticky celý júl by som mal pendlovať medzi Prahou a Starou Ľubovňou. Svadba bude v polovici júla, takže bude to hektické, zároveň sa na to všetko teším.


Tomášovi prajeme v novom klube i v budúcom manželskom zväzku len to najlepšie.





foto: archív TD

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 25 (29. jún 2022)

bottom of page