top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Postup do tretej ligy zavŕšili futbalisti desaťgólovou výhrou!

Splnili mimoriadne náročnú úlohu! Futbalisti MFK ADV Stará Ľubovňa triumfovali v súťaži Majstrovstvo regiónu štvrtej ligy Východ. Titul potvrdili v záverečnom kole v nedeľu, keď súpera z Pavloviec nad Uhom zdolali rekordným výsledkom 10:0. K storočnici od založenia klubu tak prichádza darček v podobe postupu do tretej ligy.


K definitívnemu víťazstvu v najvyššej regionálnej lige potreboval náš zástupca proti tímu Pavloviec n/U vyhrať. Klub pripravil na štadióne bohatý program s tombolou, diváci mohli ako predzápas vidieť aj finále okresného pohára.


Kapitán súpera: Vrátila sa nám slabá trénovanosť

Každý z fanúšikov očakával povinné body domácich, no znalí vedia, že podobné zápasy bývajú najťažšie. A hoci mala Stará Ľubovňa v úvodných deviatich minútach približne desať zakončení, vrátane gólových šancí, skóre ostávalo nezmenené. Na radosť publika sa s presnými zásahmi napokon roztrhlo vrece. V rozmedzí desiatej až 31. minúty strelila Stará Ľubovňa neuveriteľných sedem gólov! „Na tento zápas sme išli s malou dušičkou, nebolo nás ani jedenásť, nastúpiť musel vedúci mužstva, niektorí hráči boli po zraneniach či chorobách. Vyžrebovanie bolo také, že sme hrali u najlepšieho družstva v súťaži, a tak, ako sme málo trénovali, teraz sa nám to vrátilo,“ hodnotil debakel kapitán hostí Jaroslav Dargaj. Niekdajší hráč Michaloviec nezabudol Staroľubovňanom zablahoželať. „Boli najlepším mužstvom v súťaži, gratulujem im k postupu do tretej ligy, nech si zahrajú dobrý futbal.“


Tinath strelil štyri góly

Hráčom zápasu bol domáci Kristián Tinath, ktorý ešte v prvom polčase stihol zaznamenať hetrik. „Očakávali sme trošku ťažší zápas, a že súper nám to viac skomplikuje. Napriek tomu má náš rešpekt, pretože k nám pricestoval aspoň v takom počte, ako pricestoval, pretože už to vyzeralo, že neprídu, čo by bola škoda,“ rozhovoril sa útočník hrajúci v základnej jedenástke. Jeho prvopolčasové gólové predstavenie vyvrcholilo v samom závere zápasu, keď v 89. minúte pridal ešte jeden gól. „Dá sa povedať, že počas sezóny som sa strelecky viac trápil, takže za štyri góly v jednom zápase som rád.“


Tréner Kapusta: Je to veľký deň

Staroľubovňania hrali počas celého zápasu svižne, lepšie kombinovali, mali efektívny prechod do útoku a neustále sa tlačili aj do koncovky. Podobne, ako v iných zápasoch, aj teraz súpera výrazne prevyšovali v kondícii. A hoci bol menej disponovaný, nemožno ich výkon znižovať, dokonca sa dá v závere sezóny označiť za takmer dokonalý. Spokojnosť tak musela byť aj na strane trénera. „Veľmi sa teším, pretože na postup sme sa od januára veľmi zodpovedne pripravovali. Je to veľký deň pre všetkých fanúšikov a divákov, ale predovšetkým pre chlapcov na ihrisku, pretože je to ich zásluha. Výkon proti Pavlovciam bol top, dali sme desať gólov, a to hovorí za všetko,“ povedal po zápase tréner Piotr Kapusta.

Nielen s trénerom P. Kapustom, ale aj s kapitánom tímu Filipom Vojtekom, ďalším hráčom Dávidom Haščákom či Mariánom Solotrukom z realizačného tímu prinesieme reportážny návrat v budúcom vydaní Ľubovnianskych novín. Nezabudnite, že videoreportáže z futbalového postupu môžete pozrieť aj v Ľubovnianskej televízii.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 24, 21. júna 2023)

bottom of page