top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Mladí lyžiari predviedli za polovicu sezóny skvelé výsledky

Lyžiarom sa v týchto dňoch preklápa sezóna do svojej druhej časti. Viacero úspechov na súťažiach zatiaľ sprevádza pretekárske nádeje staroľubovnianskeho Ski Club Progress.


Doterajšie výsledky klubu zo Starej Ľubovne potvrdzujú príslušnosť k absolútnej špičke nielen na Slovensku. „Najzaujímavejším výsledkom prebiehajúcej sezóny je určite dvojnásobné víťazstvo Victora Jílka na medzinárodných pretekoch Interkritérium Vrátna. Victor vyhral obrovský slalom o deň na to aj slalom o viac ako tri sekundy pred druhým Poliakom,“ priblížil Roman Petriľak, tréner a predseda klubu.

Pretekov vo Vrátnej sa zúčastnilo vyše 160 nádejí z pätnástich krajín. „Výborne sa umiestnili aj naše mladšie žiačky - Ema Hlinková získala dvakrát 9. miesto a Rebeka Špesová obsadila 13. a 17. miesto,“ doplnil R. Petriľak.


Úspechy v Slovenskom pohári

Súčasťou sezóny sú aj podujatia v rámci Slovenského pohára. Úvodné kolo absolvovali žiaci ešte v decembri 2023 v rakúskom stredisku Reiteralm. „V Reiteralme sa pretekalo v troch disciplínach, a to v super G, v obrovskom slalome a v slalome. Najúspešnejším bol Victor Jílek, ktorý vyhral všetky disciplíny a z Reiteralmu si odniesol štyri zlaté medaily. Lujza Levárska si z obrovského slalomu priniesla 3. miesta a zo super G krásne tretie a piate miesto. Emka Hlinková bola v obrovskom slalome druhá, jej brat Andrej Hlinka si vyjazdil tretie miesto v obráku a v super G skončil štvrtý. Jakub Harbach bol v slalome štvrtý a v obrovskom slalome šiesty. Marko Regrut obsadil v super G šieste miesto,“ dopovedal tréner.

V poradí druhé kolo pohára sa konalo v januári v Mýte pod Ďumbierom. Medzi mladšími žiakmi opäť dominoval Victor, a to v slalome i obrovskom slalome. „Tieto preteky boli nominačné preteky do Talianska - Alpe Cimbra Folgaria, na medzinárodné preteky FIS CHILDREN CUP, ktoré sa budú konať 2. a 3. februára. Zároveň to boli aj nominačné preteky na vyššie spomínané preteky INTERKRITERIU VRÁTNA, ktoré sa konali minulý týždeň. Do Folgarie sa podarilo nominovať ešte Jakubovi Harbachovi za starších žiakov.“

Nádeje sa zapojili aj do tretieho kola v Malinô Brde, kde našli veľmi ťažké podmienky. „Snehová podložka bola nekompaktná a robili sa diery. Prepadávalo sa to a pretekárom to spôsobovalo počas jazdy problémy. Prvé a tretie miesto si pripísal Victor, ktorého tretím a šiestym najlepším časom dopĺňala Emka.

„Ostatní naši pretekári sa umiestňovali v prvej desiatke-pätnástke z celkového počtu 50-60 detí na kategóriu,“ ozrejmil R. Petriľak, ktorý verí, že druhá časť sezóny by mohla byť opäť výborná.

rin, foto: ski club progress sl

 (Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 4, 31. januára 2024)


bottom of page