top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Mladí futbalisti excelovali pred zrakmi Škriniarovcov

Prvenstvo na premiérovom ročníku turnaja v halovom futbale Skrimar Cup si vybojoval domáci MFK ADV Stará Ľubovňa. Výber do desať rokov obstál v silnej konkurencii a v mestskej športovej hale ani raz neprehral. Výkony našich hráčov sledovali aj otec a brat slávneho stopéra Milana Škriniara, kapitána reprezentácie a aj Interu Miláno.


Na Skrimar Cupe sa v sobotu 21. januára predstavilo celkovo osem výberov hráčov a hráčok do desať rokov. Okrem domáceho MFK ADV Stará Ľubovňa prijali pozvanie na premiérový ročník halového turnaja aj FC Tatran Prešov, CFT Prešov, MFK Ružomberok, Partizán Bardejov a FK Pohronie. Zo Stareho Saczu pricestoval Sokoliki Stary Sacz, favorizovaný Nowy Sacz zastupoval tím Akademia Sandecja. „Sme veľmi radi, že takýto turnaj sa uskutočnil práve v Starej Ľubovni. Chcel by som sa poďakovať všetkým organizátorom, sponzorom a rodičom. Teší ma účasť zahraničných tímov ako aj špičkových mužstiev zo Slovenska,“ povedal domáci tréner Miroslav Furtkevič.


V rámci systému „každý s každým“ odohrali tímy po sedem zápasov s hracím časom 16 minút. „Prišli kvalitné družstvá a pre nás je veľmi dobré konfrontovať sa s nimi v kvázi domácom prostredí. Organizácia bola na špičkovej úrovni, nedá sa nič vytknúť,“ hodnotil tréner CFT Prešov Peter Herstek. Slovami chvály nešetril ani jeho zverenec Juraj. „Hralo sa mi veľmi dobre, je tu dobrá hala. Súperi boli naozaj kvalitní, niektorí sa snažili až príliš, ale nevadí,“ vtipne podotkol.

MFK Stará Ľubovňa reprezentovali:
Brankári: Timon Marťák, Mário Kundľa 
Hráči v poli: Leo Štefančík, Matúš Repka, Marko Gvozdiak, Patrik Hric, Ján Obercian, Jakub Roman, Jakub Maciak, Adam Furtkevič, Marcus Martin Martinek, Matej Andrejka, Marko Kundľa 
Tréneri: Miroslav Furtkevič a Martin Martinek
Lekár: Zuzana Repková

Po výhre prišla pizza

Výhodu domáceho prostredia využili naplno hráči MFK Stará Ľubovňa. Trinásťčlenný výber vedený trénerskou dvojicou Miroslav Furtkevič a Martin Martinek ani raz neprehral, päťkrát zvíťazil a dvakrát hral nerozhodne. Výborná bilancia teda znamenala jediné – celkové prvenstvo. „Som šťastný za deti, lebo v tréningu dávame do toho všetko. Zúčastňujeme sa mnohých turnajov, dokonca aj v zahraničí, no o to je to krajšie, že sme to vyhrali doma,“ spokojne konštatoval Furtkevič. Okrem pohára za prvé miesto získali Staroľubovňania aj putovný Superpohár. „Je to veľmi dobrý pocit zvíťaziť doma,“ tešil sa brankár Mário Kundľa. Jeho spoluhráč Matúš Repka zase priblížil priebeh osláv. „Budeme sa veľmi tešiť a nejak si zaspievame.“ Matúša následne doplnil aj Matej Andrejka – „Pôjdeme na pizzu“.


Škriniar: Dúfam, že turnaj sa o rok rozrastie

Okrem domáceho trénera Martina Martineka bol hlavným organizátorom aj Radoslav Škriniar – starší brat Milana, kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie a aj slávneho milánskeho Interu. „Sme s turnajom spokojní. Hlavné je, že sa nikto nezranil. Podarilo sa nám obsadiť ho veľmi dobrými tímami. Skrimar Cup nebolo vôbec ťažké zorganizovať, a to vďaka partnerom a úžasným rodičom. Obetovali tomu množstvo času a vytvorili skvelú partiu. Dúfam, že sa turnaj na ďalší rok rozrastie o ďalšie kvalitné družstvá,“ zhodnotil Radoslav Škriniar, ktorý počas celého hracieho dňa dohliadal na priebeh turnaja a pozoroval výkony hráčov spoločne so svojím otcom Ľubomírom. „Určite je to pre deti veľká motivácia a, samozrejme, aj pre nás trénerov. Chceme všetci ukázať našu prácu. Aj my by sme raz chceli predať takého kvalitného hráča, akým je Milan, do zahraničného klubu,“ zakončil tréner CFT Prešov Peter Herstek.


Patrik Liščinský, foto: archív ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 3 (25. január 2023)


bottom of page