top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Športovcom rozdelili 91-tisíc EUR. Pozrite si sumu pre jednotlivé kluby

Športovým klubom v Starej Ľubovni sa aj pre tento rok ujde z mesta suma 91-tisíc eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci, ktorí im schválili dotácie v rámci VZN číslo 44.


Je všeobecne známe, že veľkú časť minulého roka ovplyvnila koronakríza, ktorá postavila šport na vedľajšiu koľaj. „Stále nevieme, ako dlho a v akom rozsahu budú opatrenia trvať. Zhodli sme sa teda, že pri určovaní výšky dotácií budeme aj naďalej postupovať podľa platných kritérií,“ poznamenal Patrik Boďo, predseda komisie športu pri mestskom zastupiteľstve.



NEMALI ĎALŠIE PRÍJMY

Dotácie zo strany mesta majú byť ústretovým krokom k športovcom, ktorí na tom po finančnej stránke nie sú najlepšie. „Faktom je, že kluby si počas opatrení nemohli vytvárať ďalšie vlastné príjmy, tiež im boli zmrazené partnerské spolupráce. Preto sme sa na komisii zhodli, že ich nebudeme aj my ukracovať,“ dodal P. Boďo.

Dotácie zo strany mesta podliehajú pravidlám uvedeným vo Všeobecne záväznom nariadení číslo 44. Ich výšku odporúča jednotlivým klubom športová komisia. Je na kolektívnom orgáne zastupiteľstva, akú výšku napokon schváli. Pri ostatnom rokovaní, kedy síce návrh prešiel, mali totiž viacerí poslanci výhrady. Téme dotácií pre športovcov sa budeme viac venovať v ďalších vydaniach.



Tabuľka: Návrh komisie poslanci schválili, kluby teda dostanú uvedenú sumu.

rin


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 7 (24. február 2021)

bottom of page