top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • redakcia

VIDEO Kedy ju otvoria? Oprava mestskej plavárne speje do finále

Pôvodne sa práce na rekonštrukcii plavárne v Starej Ľubovni mali skončiť v marci, v priestoroch sa aj naďalej vo veľkom pracuje. Už teraz je zrejmé, že otvorenie vynoveného objektu za 4,2 milióna eur je otázkou najbližších týždňov.


Najväčší projekt v novodobej histórii Starej Ľubovne začali budovať pred osemnástimi mesiacmi.

V týchto dňoch na mieste montujú skrinky, turnikety či upevňujú posledné svetlá.


Termín otvorenia posunula závadná voda

Pri preberaní rekonštrukčných prác sa zhotoviteľ k prestavbe vyjadril, tentoraz sa rozhodol pred našimi médiami nevystupovať. Podľa primátora je spolupráca medzi obidvoma stranami naďalej korektná. „Zhotovitelia sa neradi vyjadrujú. Myslím, že aj keď boli zložitejšie chvíle, našli sme riešenie a dopracovali sme sa spoločne k peknému výsledku,“ vysvetlil primátor, ktorý ale neprezradil presný dátum otvorenia. Tvrdí, že spustiť prevádzku v najbližšej dobe nemôžu pre chýbajúce povolenia: „Bola tam stará technológia, nemali sme kladné stanovisko hygieny, pretože vo vode sa našli nejaké vzorky, ktoré neumožňovali, aby sa plaváreň otvorila. Keď to bude na papieri v poriadku, otvárame,“ nechal sa počuť Ľuboš Tomko.


VIDEO


Tobogany nebudú, domáci sa aj tak tešia

V priestoroch plavárne sa konalo pracovné stretnutie, na ktorom kompetentní hovorili o mesiaci máj, ako o možnom termíne otvorenia. Ak sa dovtedy podarí mestu získať všetky povolenia na spustenie prevádzky, obyvatelia mesta sa môžu tešiť na vynovené bazény. Okrem nich čaká na návštevníkov nová wellness zóna s priestorom na relax, vírivkami a saunami. „Nešli sme do toboganov, do šmýkačiek. Budú nejaké atrakcie vo vonkajšom bazéne. To kľúčové, čo je, tak je 25metorvý bazén,“ povedal na margo vylepšení Ľ. Tomko, ktorý prezradil aj to, že na plavárni si nájde prácu viac ľudí, ako to bolo doposiaľ. Staroľubovňania sa ale najviac tešia na to, že za oddychom už nebudú musieť cestovať do iných miest. „Máme deti, vnúčatá, tiež sa tešia, že sa môžu prísť okúpať. Dúfajme, že aj masáže tu budú. Doteraz sme za tým chodili až do Lipian,“ prezradila pani Svetlana, ktorá verí, ako väčšina Staroľubovňanov, že plaváreň čoskoro otvoria.

Alena Dudláková, foto: ĽMS



Plaváreň v rokoch
1983 - vznikol projekt architekta Jána Hobrľu z ateliéru Stavoprojekt Prešov, podľa ktorého plaváreň postavili
1988 - uvedenie do prevádzky 
2000 - veľká rekonštrukcia 
2021/október - rekonštrukciu plavárne prevzala prešovská firma Dag Slovakia
2023/jar - otvorenie plavárne (?)


bottom of page