top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Ide do tuhého! Futbalisti sa naladili výhrou 4:0?

Futbalisti Starej Ľubovne sa po uplynulej nedeli znovu vyšvihli na prvé miesto tabuľky! V 22. kole Majstrovstiev regiónu Východ štvrtej ligy si v domácom prostredí poľahky poradili s bývalým treťoligistom z Raslavíc 4:0. Najbližšie ich čakajú tri zápasy na pôde mimoriadne silných súperov. A všetkým majú čo vracať!

Hráči MFK ADV nastúpili túto jar po prvýkrát na domácom trávniku. V zostave chýbal stopér Martin Rabik, ktorý si zo samého záveru víťazného zápasu v Ľuboticiach odniesol nešťastnú zlomeninu. Suplovať ho tak musel a treba povedať, že úspešne, Matúš Perháč.


Ďalší hetrik Filipa Serečina

Do svojho súpera sa Staroľubovňania zahryzli hneď od začiatku. Okrem diktovania tempa hry si vytvárali množstvo vyložených príležitostí. „Je to tak, mali sme ich celkom dosť, vrátane môjho voleja, pokojne sme mohli už po prvom polčase vyhrávať tri - štyri nula,“ hodnotil po zápase Filip Serečin, autor jediného prvopolčasového gólu.

Ani v druhom polčase sa obraz hry príliš nemenil. Domáci túžili po istote strelením ďalšieho gólu, napokon prišli tri. Okrem striedajúceho Poliaka Tomasza Bombu sa až trikrát trafil najlepší kanonier domácich Filip Serečin. Tomu sme schválne položili otázku, či si na svoj ostatný hetrik pamätá. „Spomínam si, bolo to už v drese Starej Ľubovne proti Župčanom v minulej sezóne,“ odvetil. Faktom však je, že Filip strelecky expolodoval aj v neskorších zápasoch, a to hetrikom proti Spišskej Belej, ale tiež proti Belej n/C a Demjate, a to dokonca zhodne štyrmi gólmi. V drese Starej Ľubovne vsietil v priebehu uplynulých dvoch sezón už vyše 50 gólov. Nedeľňajšia výhra mu tak opäť chutila. „Počas prestávky sme si hovorili, že ešte nie je koniec a nič nie je rozhodnuté, a preto treba pridať ďalšie góly. Podarilo sa nám to a zápas sa už len dohrával,“ skonštatoval spokojne.

Pokriky a vychytaná nula

Čistým kontom, a to aj vďaka takmer bezchybnej obrane sa mohol pochváliť gólman domácich Andrii Izai. V drese Starej Ľubovne pôsobí Ukrajinec prvú sezónu, predtým odchytal rok v Medzilaborciach. Okrem toho, že hovorí veľmi dobre po slovensky, fanúšikov oslovuje aj hlasnými pokrikmi na spoluhráčov v záujme organizácie hry. „Pre hráčov a mužstvo je lepšie, ak ich niekto diriguje. Brankár zozadu vidí najlepšie a aj samotná organizácia hry by mala byť záležitosťou brankára,“ pousmial sa pri rozhovore o jeho neustálom poháňaní hráčov okolo neho.


Pozícia jednotky? Sme tím, hovorí Izai

Samotný zápas v nedeľu označil ako náročný, spomenul aj jednu svoju chybu v šestnástke, pohotovou rozohrávkou ju však okamžite odčinil. „Bol to ťažký a náročný zápas, boli sme v ňom lepší a mali sme veľa šancí. Ten môj jeden zákrok bol na hrane, našťastie napravil som to, takže som spokojný, že sme neinkasovali,“ povedal brankár spoza východnej hranice, ktorý v konkurencii Mária Šveca súperí o post jednotky. „Nemám istú pozíciu jednotky, ani dvojky. Všetko je to na tréneroch a pre nás je hlavne podstatné, že fungujeme a podporujeme sa ako tím. Podstatné je, že máme spoločný cieľ a chceme ho splniť,“ uzavrel debatu sympatický športovec.

Peter Rindoš,

foto: ĽMS, mfk adv sl

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 16, 26. apríla 2023)

VIDEO



bottom of page