top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Futbalisti rozhodli proti Medzilaborciam v druhom polčase

Futbalisti Starej Ľubovne sa so svojimi fanúšikmi rozlúčili hladkou výhrou nad silnými Medzilaborcami. Už v odvetnej časti súťaže v rámci 17. kola Majstrovstiev regiónu štvrtej ligy Východ odprevadili súpera po výsledku 4:1. Plný bodový zisk bol štvrtým v sérii, náš zástupca ešte nastúpi na dohrávaný zápas v Kalši.

Zápas sa začal pre domácich priaznivo, keď v desiatej minúte otvoril skóre kanonier Filip Serečin. Hostia však o štvrťhodinu vyrovnali, a tak sa do šatní odchádzalo za nerozhodného stavu. „Mali sme dobrý začiatok a strelili aj gól, potom sme sa však trochu prispôsobili súperovej hre a inkasovali hlúpy vyrovnávajúci gól. V šatni sme si povedali, že musíme pridať,“ povedal v pozápasovom hodnotení domáci útočník Erik Rabatin.

VÝSLEDOK
MFK ADV Stará Ľubovňa – MŠK Spartak Medzilaborce 4:1 (1:1)
Góly domácich: Lapoš 2, Serečin, Rabatin. 
Zostava domácich: Švec – Rindoš, Tináth, Kis, Rabik, Perháč, Rečičár, Lapoš, Serečin, Rabatin, Vojtek. 

Hostia chceli viac

Hostia patria k špičke v súťaži, ostatné zápasy im však podľa predstáv nevyšli. V Starej Ľubovni preto chceli uhrať lepší výsledok. „Vedeli sme, že je tu dobré futbalové prostredie a domáci chcú hrať futbal, čo nám vyhovuje. Snažili sme sa pracovať s dobre organizovanou defenzívou, žiaľ, nevyhli sme sa hrubým chybám a v závere sme dostali ďalšie dva góly. Celkovo si myslím, že naša hra nebola až taká zlá, ako napovedá výsledok,“ hovoril trochu smutný Róbert Potoma, skúsený kapitán hostí. Ako dodal, tím Medzilaboriec sa v týchto dňoch podobne, ako viacerí, borí s nedostatkom hráčov. „Máme trochu problémy s tréningovou morálkou, veľa chlapcov nie je z Medzilaboriec, sú aj nejaké zranenia, dá sa povedať, že nám chýbali štyria zo základnej zostavy. Tak či tak, nejaký ten bod z Ľubovne sme chceli.“


Víťazný gól Rabatina

Jedným z mužov zápasu, zvlášť v jeho závere bol Róbert Lapoš. Domáci útočník sa v jesennej časti strelecky trápil. Proti Medzilaborciam veľa toho nabehal a v 85. a 88. minúte dvakrát skóroval. Ďalším do partie úspešných strelcov bol aj spomínaný Erik Rabatin. Práve on zaznamenal v 49. minúte víťazný gól domácich. „Pravdaže, chutí báječne a ešte lepšie, keďže je víťazný. Som rád, že som mohol pomôcť tímu a že sme vyhrali.“ Mladý domáci strelec mal krátko po góle ešte ďalšiu výbornú príležitosť, keď v šprintérskom súboji s obrancom smeroval s loptou k hosťujúcej bráne. Jeho strela však vymedzený priestor tesne minula. „Bolo to ešte za stavu 2:1. Ak by som takto zahodil šancu za stavu 3:1, až tak by to nemrzelo, ale takto to mohlo dopadnúť všelijako,“ poznamenal.


Zápas v Kalši

MFK ADV celkovo nazbieral 34 bodov a po sobotňajšej výhre poskočil už na tretie miesto neúplnej tabuľky. Najbližšiu nedeľu čaká na mužstvo ešte jeden zápas, ktorý definitívne uzavrie futbalovú jeseň. Staroľubovňania sa v šlágri kola predstavia na ihrisku piatej Kalše strácajúcej tri body, chlapcom budeme želať, aby vo víťaznej sérii pokračovali aj naďalej.


Peter Rindoš, foto: mfk adv sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 43 (16. november 2022)


bottom of page