top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Falcons ukončili sezónu dvoma prehrami

Rozlúčka so sezónou skončila bez bodu. Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa odchádzali v posledných dvoch zápasoch prvej ligy z domácej palubovky v pozícii porazeného. Najprv podľahli veľkému favoritovi z Rabče a podobne obstáli aj proti Dolnému Kubínu. Z prehier však tragédiu robiť netreba, z dlhodobého hľadiska je dôležité, že do tímu pribúdajú zrejúci mladí hráči.


Zápas proti dovtedy vedúcej Rabči 3:6 dopadol v staroľubovnianskej športovej hale podľa očakávania. Kým domáci mali v podobe deviateho miesta v tabuľke už dávnejšie istotu záchrany v súťaži, ale tiež absencie v play-off, hostia si chceli naďalej udržať prvé miesto v tabuľke. Zaujímavosťou je, že ešte v minulom ročníku obaja súperi bojovali v lige o konečné štvrté miesto, ktoré napokon získala Stará Ľubovňa. „Zápas bol, dá sa povedať dve tretiny vyrovnaný, hostia ho zlomili až v záverečnej štvrťhodine. Dovtedy nebolo vidieť tabuľkový rozdiel,“ poznamenal Jozef Šatala, útočník našich sokolov.

VÝSLEDKY
Falcons St. Ľubovňa – FBK RAptORs Rabča 3:6 
(1:1, 1:2, 1:3) 
Góly domácich: Urban (2), M. Letkovský 
Asistencie: Roman, Babjarčík, Tulka

Falcons Stará Ľubovňa – Žatva 90 Dolný Kubín 2:9 
(0:3, 1:3, 1:3) 
Góly domácich: Babjarčík, Genčúr
Asistencie: Rusnáček, Šatala

Hosťom sa roztrhlo vrece s gólmi

V druhom dueli proti Dolnému Kubínu chceli domáci oveľa viac. Prehra 2:9 bola pomerne krutá, podľa hráčov bola aj odrazom sezóny. „Rozhodli najmä individuálne chyby. Možno ani nepatríme na deviate miesto tabuľky, ale počas celej sezóny sme nepresvedčili na ihrisku ani seba, ani divákov. Nedá sa vyhrávať, ak robíte základné chyby, treba však pracovať ďalej a dúfať, že budúca sezóna bude vyzerať úplne inak,“ hodnotil po stretnutí domáci Dávid Rusnaček. Oveľa väčší dôvod na radosť mali pochopiteľne hostia. „Konečne sa pre nás roztrhlo vrece s gólmi a podarilo sa nám vyhrať. V predchádzajúcich zápasoch sme sa dosť trápili v koncovke. Domáci majú kvalitný tím, takže sme radi,“ povedal Daniel Kuhajda z mužstva Dolného Kubína, ktorý uzatváral skóre zápasu dve sekundy pred záverečným klaksónom.


Pribudli odchovanci

Do ostatných duelov nastupovali za Falcons aj viacerí mladí hráči, v klube tak dávajú prednosť vlastným odchovancom. Naopak, medzi ťahúňov patrí domáci obranca Patrik Koleno, ktorý si v posledných zápasoch súťaže uvedomoval viacero ukazovateľov. „Z mužstva už skôr odišlo viacero hráčov, preto je fajn, že niektorí mladí sa chytili. Zatiaľ však robíme taktické chyby a nepracujeme, ako by sme chceli, nemáme ešte zvládnutý systém hry. Aj keď obidva zápasy boli pomerne vyrovnané, boli to rozhodujúce aspekty. Dosť sme sa trápili v koncovke a na každý gól sa musíme nadrieť,“ zamyslel sa stabilný hráč zostavy Falcons.


Prinesieme hodnotenie i vízie

Staroľubovnianskych sokolov čaká v ďalších mesiacoch medzisezónna prestávka. Tú by mali vyplniť pohárové zápolenia. Pôsobeniu našich florbalistov v druhej najvyššej celoštátnej súťaži, ale aj o zázemí a víziách sa budeme venovať v niektorom z nasledujúcich vydaní.


Peter Rindoš, foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 4 (1. február 2023)


bottom of page