top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

VIDEO Ambiciózna Trnava bola nad sily volejbalistov Starej Ľubovne

Mužstvo VKM Stará Ľubovňa podľahlo v obidvoch domácich zápasoch prvej ligy v Trnave zhodne 1:3. Hoci náš zástupca bol pred súbojmi na čele tabuľky, favoritom bol súper zo západu Slovenska. Pre mladý káder domácich išlo o ďalšie cenné skúsenosti.


Už pred sezónou bolo mužstvo Trnavy pasované za jedného z favoritov súťaže. Svoje ambície potvrdilo aj na palubovke v mestskej športovej hale v Starej Ľubovni. Mladučký káder domácich bol však v tom čase prekvapujúcim lídrom. „K prvému sa chodí vždy ťažko, ale veril som chalanom, majú na to, aby zvládli nielen tieto zápasy, ale aj sezónu,“ povedal nám v rozhovore po skončení duelov tréner víťaza Róbert Kiš.

VÝSLEDKY
VKM Stará Ľubovňa – Hit Truni Trnava 1:3
(-19, 16, -17, -23) a 1:3 (20, -17, -20, -24)
Zostava VKM: Bednarčík, Imrich, Jozefík, Kandráč, Krajger, O. Malachovský, Nemergut, Reľovský, Varchol, Čoma, libero: Barlík. 

Výborná skúsenosť pre mladíkov

Domáci mladíci, tentoraz aj bez viacerých opôr sa v zápasoch snažili, Trnava však podala extrémne kvalitný výkon. „Náš útok nám chytali asi tak, že to bolo až mimo úroveň tejto ligy. Podarili sa im koncovky a mali aj viac šťastia,“ poznamenal najskúsenejší z domácich hráčov Erik Krajger. Poklonu mu vzdal aj domáci smečiar Branislav Kandráč. „Súpera treba pochváliť, na prvoligistu hral veľmi slušne, na príjme a v poli to bolo z jeho strany excelentné, treba mu pogratulovať.“

Prehry proti Trnave nemožno z pohľadu talentovaného družstva VKM brať v žiadnom prípade tragicky. Podobne to vnímajú aj hráči. „Môžeme si zobrať výborné ponaučenie, potrebujeme viac drilovať hru v poli a podanie,“ pripomenul Erik Krajger, ktorého doplnil Branislav Kandráč. „V tíme spolu vyhrávame a spolu aj prehrávame. Je to dobrá skúsenosť, hlavne pre mladších.“


Trnava chce vyhrať ligu

Trnavčania priznali, že cestovať zo západu Slovenska na východ bolo veľmi náročné. Staroľubovňania však takýchto ciest musia absolvovať niekoľko, keďže v súťaži sú jedinými z východu. „Nemáme až taký široký káder, ale dnes sme to uhrali aj kvalitou a bojovnosťou. Myslím si, že kto prišiel do hľadiska, prišiel si na svoje, boli to veľmi dobré zápasy,“ hodnotil tréner R. Kiš, podľa ktorého Trnava neskrýva ambíciu hrať v budúcnosti extraligu. „Bol by som rád, ak by sme vyhrali prvú ligu, avšak nie so všetkými hráčmi sa dá hrať extraliga. To už sú veci, ktoré by boli na zvážení nášho manažmentu.“

Po dvoch výhrach v Starej Ľubovni je Trnava na druhom mieste tabuľky za vedúcim Trenčínom. Staroľubovňania sa usadili na treťom mieste v desaťčlennej súťaži.

Raz to príde
Trnava pôsobila v Starej Ľubovni vyspelým dojmom a potvrdila zvesť, ktorá o nej išla. Aj v jej kádri sme zaregistrovali mladé tváre, v porovnaní s domácimi však boli vekovo oveľa viac vyzretejšie. „Áno, na našej strane sme robili menej chýb, no v prvom rade v zápasoch rozhodla hlava. Na strane Starej Ľubovne bolo veľmi veľa mladých chalanov a bolo vidieť, že v rozhodujúcich momentoch chybovali. Nečudujem sa však, lebo aj my sme sa s tým potýkali pred nejakými šiestimi rokmi a teraz tí naši chalani vyrástli,“ hovoril a porovnával s volejbalovým progresom tréner Trnavy Róbert Kiš. Staroľubovňanom zároveň vystrúhal poklonu. „Chlapci ukazovali dravosť, majú aj dobrú techniku, aj všetko, čo k volejbalu treba. Čo však ešte potrebujú, je dospieť v hlavách. Ono to raz príde,“ skonštatoval.

Peter Rindoš, foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 44 (23. november 2022)






bottom of page