top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

V seriáli Pán profesor sa objavila Staroľubovnianka

Updated: May 2, 2021

Na obrazovke komerčnej televízie aktuálne beží druhá edícia seriálu Pán profesor z prostredia fiktívneho slovenského gymnázia. Študentské príbehy sa prelínajú so vzťahom dvoch učiteľov, ktorí riešia problémy mladých ľudí na prahu dospelosti. V seriáli zazneli aj skladby staroľubovnianskej kapely No Brake.

Simona na natáčaní epizódy seriálu.

RYSUJE SA JEJ KARIÉRA MODELKY

V niekoľkých častiach sa objavila Simona Guľašová zo Starej Ľubovne. „Do seriálu som sa dostala cez casting, ktorý prebehol ešte pred rokom v máji. Dostala som úlohu menšej postavy, ako keby komparzu. Prednedávnom ale boli castingy na novú triedu, tak sa možno ešte na obrazovkách televízie objavím, uvidíme,“ s úsmevom priznala mladá herečka.


článok pokračuje pod reklamou


Keďže Simona študuje v Štátnom konzervatóriu v Bratislave, zhostila sa už nejednej hereckej úlohy a jej tvár sa objavila vo viacerých slovenských seriáloch. Cíti sa dobre nielen pred kamerou, ale aj fotoaparátom. „Keď som bola mladšia, mala som takú víziu, že sa stanem modelkou. V pätnástich rokoch som sa úplnou náhodou ocitla na castingu v Poprade. Vznikla z toho moja prvá modelingová spolupráca. Teraz už mám za sebou rôzne fotenia aj prehliadky,“ dodala S. Guľašová. Najväčšou modelingovou skúsenosťou bola pre ňu zahraničná spolupráca v Hongkongu, kde strávila viac ako dva mesiace.



DRAMATURG VYBRAL PESNIČKY KAPELY NO BRAKE

Seriál sprevádza hudobný sprievod indie-rockovej kapela No Brake zo Starej Ľubovne, Prešova a Vranova. Ako sme sa dozvedeli od jej protagonistov, všetko začalo oslovením hudobného dramaturga seriálu. „Poslali sme nejaké nahrávky a vybrali aj dve naše skladby. Ako prvá zaznela pesnička New Hope z prvého albumu, od ktorého krstu prešlo už neuveriteľných osem rokov. Neskôr odznel jeden z našich najúspešnejších songov Free Your Mind,“ uviedol spevák a gitarista kapely Juraj Beňačka. Skladby zatiaľ zazneli v seriáli približne osemkrát.

Kapela momentálne vytvára tretí album. „V týchto koronových časoch sa snažíme pracovať na nových veciach. Nemôžeme hrať, tak aspoň tvoríme,“ poznamenal J. Beňačka.

No Brake

foto: archív S.G., archív No Brake

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 15 (21. apríl 2021)

bottom of page