top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Peter Rindoš

V Lomničke vybuduje kraj školský objekt za 3 milióny

Vysunutému pracovisku staroľubovnianskej Spojenej školy v Lomničke vybudujú nový objekt za tri milióny eur. Moderné vzdelávacie centrum bude slúžiť pre remeslá a náborové aktivity.


Dvojpodlažnú novostavbu, ktorá má byť hotová do jari 2024 postaví Prešovský samosprávny kraj (PSK) z európskych a časti svojich zdrojov. Slúžiť má približne stovke miestnych žiakov. „Krajská samospráva na tento účel využije zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu, ktoré sú vo výške 2,23 mil. eur, ako aj financie z vlastného rozpočtu. Na projekte sa konkrétne podieľa päť percentným spolufinancovaním (približne 119-tisíc eur) a dofinancovaním v hodnote 614-tisíc eur. Celková výška investície je 3 milióny eur, ďalších 430-tisíc eur je z projektu určených na materiálno-technické vybavenie,“ uvádza PSK.


Zo staroľubovnianskej školy v Lomničke chcú pokračovať v budovaní zázemia na vykonávanie praxe žiakov v oblasti poľnohospodárstva, výroby konfekcie a remesiel. „Zefektívnime tak ich vyučovací proces a pripravíme ich aj na začlenenie do pracovného života. Zároveň bude objekt akýmsi náborovým centrom napríklad aj pre miestnu základnú školu, ktorej takto vychádzame v ústrety, keďže tu vidíme veľký záujem o naše stredoškolské štúdium. V centre sa totiž budú realizovať aj rôzne školenia, kurzy či prednášky,“ poznamenal predseda PSK Milan Majerský.

Peter Rindoš, foto: archív PSK

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 4 (1. február 2023)

bottom of page