top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN, ktoré je v predaji od 27. septembra

Updated: Jul 21, 2020

Obchodný dom Rozvoj sa mení k lepšiemu To, že Obchodný dom (OD) Rozvoj už roky volá po rekonštrukcii, je každému jasné. Na frekventovanej Obchodnej ulici si mnohí všímajú nielen jeho vzhľad, ale hlavne zdevastovanú terasu. Navyše, v čase dažďa z nej voda preteká do spodných priestorov. Tomu by ale mal byť koniec! OD Rozvoj postavený ešte v časoch socialistickej výstavby, je v rukách vyše desiatky súkromných majiteľov, o to komplikovanejšia je dohoda na rekonštrukciu. Už v letnom období sa ale predsa dohodli niektorí majitelia priestorov a zrekonštruovali schody vedúce k predajni Tamatex, navyše v pláne majú obnoviť aj časť budovy. Ďalší piati sa teraz pustili do obnovy terasy.

OD Rozvoj

Medu je veľmi málo Doslova ako neutíchajúca láva sa vlani lial med do pohárov včelárov. Tohto roku však väčšinou ostali prázdne. Prečo, na to už hľadal odpoveď Peter Petrík, predseda Základnej organizácie Slovenského zväzu včelárov Stará Ľubovňa.


Vletel do kostola V obci Hraničné sa v uplynulú nedeľu nestačili čudovať. Vodič z neďalekej obce smerujúci od Starej Ľubovne dostal šmyk a doslova vletel do drevenej zvonice kostola. Ťažko sa pritom zranil. Vysvitlo ale, že nebol triezvy, namerali mu  0,61 mg/l.

p1010061

Viete o podpornej skupine dojčenia v Starej Ľubovni? V Starej Ľubovni funguje už dva roky Podporná skupina dojčiacich matiek. Mamičky z mesta a neďalekých obcí sa v nej stretávajú, aby sa porozprávali o dojčení, nosení a starostlivosti o deti. Mamičky, ale aj ženy v očakávaní sa tu od dvoch poradkýň OZ Mamila dozvedia  všetko potrebné o dojčení. A tiež sa porozprávajú o radostiach i starostiach materstva. Na neformálnych stretnutiach raz za mesiac sa schádza okolo 10 žien spolu s deťmi rôzneho veku – od novorodencov, bábätiek v období zavádzania príkrmov až po deti, ktoré sa dojčia do prirodzeného odstavenia.  Poradia si a riešia mnohé problémy.

podporna-skupina-dojcenia2

Viac košov, park zatiaľ nie Znečisťovanie verejných priestranstiev psami rozvírilo na sociálnej sieti búrlivú diskusiu. Niektorí však v nej poukazovali i na to, že potreby psičkárov nie sú, napriek (podľa nich) nemalému poplatku, uspokojené. Okrem vrecúšok bol pritom spomínaný aj nedostatok košov. Ako však podotkol Miroslav Pristáš, len tento rok ich na území mesta pribudlo sedem


MPM 2016: dlhší beh, vyššia účasť Prakticky len stúpajúci trend mala, čo sa účasti týka, obnovená edícia Malého pieninského maratónu (MPM). A beh, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších na Slovensku, neostal dlžný svojej povesti ani tentoraz. Na jeho štart sa totiž 15. septembra postavilo presne 187 mužov a žien. Rekord z minulého roka (165) tak preteky prekonali s veľkou rezervou. Fakt prekvapujúcejší o to viac, že sú vedené ako „neobálkové“ (t.j. bez finančných odmien).

dsc_0131

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách č. 36.


bottom of page