top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN, ktoré je v predaji od 11. októbra

Updated: Jul 21, 2020

Z Letnej kvapky „kvaplo“ viac než 210 litrov krvi V priebehu týždňa by vo väčšine špitálov museli zastaviť viac ako polovicu operačných výkonov… aj takýto strach naháňajúci scenár hrozí v tom prípade, keby ľudia prestali s darovaním krvi. Aby sa tak nestalo, organizujú nemocnice, okrem národných i lokálne kampane. Tej ľubovnianskej napríklad veľmi pomohla Letná kvapka krvi. Navyše nemocnica odmenila aj niektorých z nich zaujímavými cenami.

Ako sa darí kinu po roku od rekonštrukcie? Pred rokom, 10. októbra 2015, sa po viac ako 6-tich mesiacoch rekonštrukcie sprístupnilo u nás kino Tatra, nad ktorým dovtedy visel veľký otáznik. Prvé predstavenia v zrekonštruovanom kine – Malý Dráčik a Everest ale už vypredali celú sálu (154 miest). A aká je situácia dnes?

Novou hovorkyňou kraja je Daša Jeleňová zo Starej Ľubovne Na poste hovorkyne Prešovského samosprávneho kraja nastala 1. októbra zmena. Služobne najstaršiu hovorkyňu strieda po 14-tich rokoch Staroľubovnianka Daša Jeleňová.


Stále sa nájde dosť ľudí, ktorí vedia pomôcť Uplynulý týždeň sa Cirkevné gymnázium sv. Mikuláša zmenilo na miesto pomoci pre tých, ktorí to potrebujú. Všetci, ktorí mali doma „nepotrebné“ veci, alebo chceli „vyvetrať“ skrine, no predovšetkým pomôcť, mali možnosť. Škola sa tak zaplnila vrecami a škatuľami s oblečením, domácimi potrebami, hračkami a menšími elektrospotrebičmi.

Prerába sa najväčšie oddelenie v nemocnici Ľubovnianska nemocnica sa pustila do obmeny interného oddelenia, ktoré patrí so svojimi 50-timi lôžkami medzi najväčšie. Pacienti sa tam môžu tešiť na kompletnú výmenu hygienických zariadení, výdajne stravy a personál na obnovu vyšetrovní.


Vstup do sezóny sa stolnotenistom nevydaril Stolní tenisti STK Stará Ľubovňa nastúpili v prvom kole 1. ligy Východ proti Fortune Kežmarok. Domácim sa vstup do súťaže vôbec nevydaril, bývalí extraligisti prehrali s Kežmarčanmi 6:8 a po zápase neskrývali sklamanie.

Viac sa dočítate v ĽN č. 38


bottom of page