top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020

Aká bola oslava 50-tky? V nedeľu 19. novembra 1967, kedy sa slávnosť v Lomničke konala prvýkrát, vraj celý deň lialo ako z krhly. Tento rok však počasie vítalo recitátorky s úsmevom. Aj ono tým, symbolicky, prejavilo radosť z toho, že sa organizátori, i napriek búrkam, ktoré festival v umeleckom prednese žien postihli, nevzdali. A vďaka nim tak môže Stará Ľubovňa stále voňať slovom.  A všetko podstatné z tohto jedinečného festivalu vám prinášame v ostatnom vydaní ĽN.


DSC_0126

Plaváreň sa opäť vynára – ako veľký problém Situácia s mestskou plavárňou je vážna a neudržateľná na dlhšie obdobie! Ak sa tu neinvestuje v najbližších mesiacoch, resp. začiatkom budúceho roku minimálne okolo 40 – 50 tisíc eur na opravu už havarijného stavu ohrevných telies – plaváreň je ohrozená. Aj takáto neradostná vízia odznela z úst primátora Starej Ľubovne.


Na mieste zdevastovaného ihriska – ihrisko nové V Starej Ľubovni pribudlo druhé detské ihrisko v tomto roku. Po tom, čo presne na Medzinárodný deň detí otvorili to za tzv. Čínskym múrom, totiž nedávno vyrástlo, pred „Lentilkou“, ďalšie. Hoci s s menším časovým sklzom. Čo zdržalo jeho výstavbu – dozviete sa v ĽN č. 37.

IMG_20171016_074403

Ktoré jablko získalo titul NAJ? Ovocinári to na Slovensku nemajú ľahké asi nikde. Na severe však tento fakt platí dvojnásobne. Navyše, keď sa ku klíme pridružia výkyvy počasia, úroda často dosiahne len priemerné čísla. Presne tak, ako tomu bolo aj tento rok. Napriek tomu sa im podarilo vypestovať krásne plody hodné súťaženia. Nielen o NAJ-jablku bude však príspevok v ĽN č. 37. Dozviete sa aj o nadanom chlapcovi, ktorý prekvapil jesennou dekoráciou.

jablko DSC_0533

Úspechy našich karatistov Sobota 7. októbra patrila v Starej Ľubovni mladým karatistom. ŠKM Karate klub usporiadal v športovej hale pohárový turnaj Ľubovňa Open Cup 2017 v kategóriách deti, žiaci, dorastenci, kadeti a juniori. Domáci karatisti sa predviedli na tatami vo výbornom svetle a ziskom 4 zlatých, 3 strieborných a 16 bronzových medailí obsadili v súťaži družstiev tretie miesto spomedzi 29 zúčastnených družstiev.

DSC_0114

Rozhovor s T. Alexikom o účasti na ME Posledný augustový týždeň sa v poľskom Vroclave konali majstrovstvá  Európy veteránov vo squashi. O svojej premiérovej účasti na prestížnom podujatí, no i cieľoch klubu v aktuálnej sezóne, už hovorí hráč a funkcionár Libenow Squash Club Stará Ľubovňa Tibor Alexik. A to v ĽN č. 37.


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 37/2017. Nájdete ho v predajných miestach 17. októbra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page