top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020


Do parlamentu: Bizovský, Orlovský, Pleštinská a Sokol Prešovský samosprávny kraj povedie v najbližších 4 rokoch Milan Majerský. Rozhodli o tom výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktoré sa konali v sobotu 4. novembra. Primátor Levoče dostal dôveru 72 366 občanov (40,36 %), doterajšiemu županovi, Petrovi Chudíkovi, odovzdalo hlas 54 914 oprávnených voličov (30,62 %). Tieto informácie prichádzali počas víkendu, do ĽN č. 40 sme vám pridali aj tie, ktoré sa týkajú mesta i okresu.

DSC_0768

Pribudlo sedem nových očí Na dianie v uliciach bude dohliadať presne 28 umelých očí. Práve v týchto dňoch totiž v meste prebieha doplnenie kamerového systému, ktoré po ukončení navýši počet bezpečnostných kamier o sedem. Ich inštaláciou sa tak pokryjú už takmer všetky kritické miesta Starej Ľubovne.


Sťahovať vzácne veci musia doslova v rukavičkách Dôvodom veľkého hradného sťahovania je rekonštrukcia paláca Lubomirských, ktorá by mala trvať približne dva roky. Po obnove renesančného paláca za takmer dva milióny eur sa na hrade Ľubovňa začína aj s kompletnou rekonštrukciou tzv. paláca Lubomirských z roku 1642.  A nie je to také jednoduché.

DSC_0196

Prvá mestská monografia o Staroľubovňanovi Na svete je kniha voňajúca ešte tlačiarenskou farbou s názvom KAROL THIRY –  človek, ktorý spája ľudí. Kto pozná tohto Staroľubovňana, ktorému je mestská monografia venovaná, vie, že dokáže svojím prejavom, nasadením i srdečnosťou osloviť davy ľudí a vytvárať si nehynúce priateľstvá. Uvedenie novej publikácie do života 28. októbra v obradnej sieni mestského úradu sa zároveň nieslo v duchu osláv jeho 80-tych narodenín.

t 20

V rubrike Z regiónu tentoraz Čirč Obcou Čirč sa netradične, v nedeľu 22. októbra ozýval zvuk traktorov. Práve táto obec je známa tým, že tieto stroje, ktoré sa bežne využívajú v poľnohospodárstve a lesných prácach, môžete nájsť takmer v každej druhej domácnosti. Dôvodom ale nebola žiadna takáto činnosť, ale súťaž s názvom Čirčanský traktor, ktorú zorganizovala miestna skupina nadšencov týchto strojov.

traktor1

Futbalisti ukončili jeseň víťazstvom Futbalisti MFK privítali v poslednom jesennom zápase V. ligy na domácom ihrisku hostí z Bardejova – Dlhej Lúky a pred vlastným publikom ukončili jeseň víťazstvom. Hostia mali čo Ľubovňanom oplácať, veď doma na začiatku sezóny pustili súperovi všetky body, a tak sa v chladnom počasí očakával zaujímavý zápas.

DSC_0081

Majstrovský bronz F. Sovíka Bez piatich presná stovka zápasníkov z 23 klubov Slovenska sa 14. októbra „pobila“ o majstrovské tituly v grécko-rímskom štýle. Na šampionáte mladších žiakov sa, napriek tomu, že sa v hlavnej miere venujú príprave voľnoštýliarov, opäť nechýbal ZK Wrestling St. Ľubovňa. A tak ako vlani sa z „majstráku“ nevrátili jeho borci naprázdno.

zapasenie IMG_20171014_155545

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 40/2017. Nájdete ho v predajných miestach 7. novembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page