top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020


Dom kultúry je hotový, mesto ho však neprevzalo Stavebný ruch na Dome kultúry po niekoľkých mesiacoch utíchol. Na premene kultúrneho stánku pracovala popradská firma od leta a pôvodný termín ukončenia – 15. október, sa predĺžil takmer o mesiac. 13. novembra sa začalo preberacie konanie, kde ale boli vytknuté aj nedostatky a mesto určilo termín na ich odstránenie.

DSC_0935

Po radosti z novej oddychovej zóny prišlo sklamanie Revitalizovať zeleň a vytvoriť jednotlivé zelené zákutia, prirodzene členené pre seniorov, rodiny s deťmi a mládež – to bolo hlavným cieľom projektu Zelená oddychová zóna Popradka Vďaka nemu tak v lokalite pod starým cintorínom  pribudli okrem zelene nové zaujímavé prvky. Radosť však netrvala dlho, zaúradovali vandali.

Sequence 04.00_00_28_50.Still001

Spomienky na 17. november 1989 Uplynulý piatok sme mohli oddychovať, ale i spomínať na udalosti spred 28 rokov. Ako si konkrétne na tento deň, resp. udalosti bezprostredne po ňom spomínali ľudia v uliciach mesta Stará Ľubovňa, to vám prinášame v ĽN č. 42 v rubrike Naša anketa.

nezna 1

Príležitosť na neformálny rozhovor s vedením mesta Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva, vznik ktorého sa viaže k udalostiam, ktoré sa odohrali v roku 1939, sa v zasadačke Mestského úradu v Starej Ľubovni konalo už po  7-krát spoločenské podujatie pod názvom Raňajky s primátorom, na ktorom sa stretli predstavitelia mesta s trinástkou vybraných študentov z miestnych stredných škôl.

Ranajky1

Simulované voľby gymnazistov Čochvíľa sa z nich stanú prvovoliči a budúcnosť, nielen tú svoju, budú mať vo svojich rukách. Reč je o mladých ľuďoch od 15 do nedovŕšených 18 rokov, ktorí síce právo voliť nemajú, právo na názor už ale áno. A ten svoj nedávno vyjadrilo vyše 20 tisíc študentov, ktorí sa tesne pred župnými voľbami zúčastnili tých simulovaných. Ako dopadli? Čítajte v ĽN č. 42.

DSC_0096

Favoriti zvíťazili V sobotu sa začala písať história ďalšieho ročníka okresnej futsalovej ligy. Už v prvom kole videli diváci zaujímavé súboje, v ktorých víťazili favorizované družstvá. O zápase, ale aj o tom, akým systémom bude nová edícia rwm futsalovej ligy prebiehať, kto by mal  patriť k top favoritom či aké zvučné mená uvidia na palubovke staroľubovnianski diváci, sa dozviete viac aj v rozhovore Patrikom Boďom.

ADO_0825

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 42/2017. Nájdete ho v predajných miestach 21. novembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page