top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 7, 2020

Vianočná výzdoba je tŕňom v oku niektorých vodičov Vianočná výzdoba nepochybne k blížiacim sa sviatkom patrí. Po úprave kruhového objazdu pri vstupe do mesta, ktorý prešiel novým dispozičným riešením už v lete pri trvalej výsadbe, bolo nutné nájsť nové miesto pre prvok, ktorý sa tam už nezmestil. A tým sa stal ostrovček v križovatke pri Základnej umeleckej škole J. Melkoviča. Nie všetci vodiči to však prijali s vôľou.

DSC_0948

Už teraz sa rieši budúci jarmok, kvôli doprave Spomienky na tohtoročný jarmok ešte poriadne ani nevychladli, mestskí poslanci sa už venujú tomu nadchádzajúcemu. Aj keď bol tento ročník, čo sa týka prínosu do mestskej kasy, najúspešnejší, veľkým problémom bola opäť kolabujúca doprava. Čo s tým? Radnica i poslanci sa spoločne zamýšľali nad riešením. K čomu dospeli, sa dozviete v ĽN č. 44.


Páter Michal Zamkovský si prebral krajskú cenu Už po 14-krát sa Prešovský samosprávny kraj rozhodol oceniť výnimočných ľudí a ich mimoriadne činy. Jedným z tých, ktorý si v srdci Šariša prevzal najvyššie krajské ocenenie, bol aj rodák z Toporca, ľudový misionár, ktorý (slovami Bohuša Živčáka, vedúceho spoločenstva Rieka života), pochopil, ako má vyzerať Cirkev v treťom tisícročí a kam sa má uberať. Mnohým dobre známy, charizmatický o. Michal Zamkovský.

Michal.Zamkovsky-Cena_PSK

Viac dozoru v problémových lokalitách Mnohých známe Rómske občianske hliadky sa po dvoch rokoch vracajú do ulíc. A to v podobe takzvaných MOPS-ov. Teda Miestnej občianskej poriadkovej služby. Podstata je ale tá istá. Radnica má za sebou výberové obsadenie 8-člennej hliadky, ktorá bude monitorovať hlavne Podsadek, Továrenskú ul. a Ulicu SNP.  Kto o túto pozíciu prejavil záujem a koho radnica vybrala, sa dozviete v ĽN č. 44.


Darujte svojim blízkym pekný darček Čas Vianoc je čoskoro tu a ak rozmýšľate nad darčekom pre svojich blízkych – máme pre vás tip. Darujte im napríklad poukážku s ročným predplatným Ľubovnianskych novín. A môžete ich obdarovať hneď dvakrát – raz, keď im noviny budú chodiť každý týždeň do schránky a druhýkrát, keď ich zaradíme do súťaže predplatiteľov, kde sú v hre hodnotné ceny. Tak, porozmýšľajte!


Zápasníci obhájili striebro Posledná novembrová sobota patrila mladým zápasníkom z celého východného Slovenska. Stará Ľubovňa privítala najmladšie zápasnícke talenty v poslednom 4. kole krajskej žiackej ligy v zápasení voľným štýlom, ktoré sa konalo v telocvični ZŠ na Komenského ul. Turnaja sa zúčastnilo 64 športovcov zo šiestich klubov, ktorí sa pobili o najvyššie priečky a zároveň o body do tabuľky družstiev. Ako to dopadlo, to sa dozviete v ostatnom vydaní ĽN.


Diana Juráková je majsterkou Slovenska! Majstrovstvá SR kadetov a juniorov v karate priniesli ŠKM – KK najcennejší kov. Postarala sa o to Diana Juráková ktorá v kategórii kumite staršie juniorky 18-20 rokov do 68 kg nenašla premožiteľku. To však nebola jej jediná medaila.

Zostava ŠKM (3)

Futbal robia pre divákov Po štyroch sezónach majú za sebou úspešnú jeseň futbalisti FK Družstevník Plavnica. Po remízovom úvode sa totiž nakopli k skvelým výkonom a zimovať odišli po osemzápasovej šnúre bez prehry. Kde sa skrýva dôvod výborných výsledkov a či nezačínajú poškuľovať po vyššej lige, na to už hľadal odpoveď manažér klubu Rastislav Grich. Rozhovor s ním nájdete v ĽN č. 44.


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 44/2017. Nájdete ho v predajných miestach 5. decembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page