top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 7, 2020

Mesto získalo 640 tisíc eur na športovo-oddychovú zónu Ešte v lete vzdialená vízia projektu revitalizácie vnútroblokových priestorov na sídlisku Západ naberá reálne kontúry. A to vďaka tomu, že mesto získalo naň veľkorysý príspevok – vyše 640 tisíc eur. Jedna z najvýznamnejších investícií roku 2018 je tak na spadnutie  a s výstavbou športovo-oddychovej zóny sa začne už v jari.

DSC_0461

Do ulíc sa vrátili rómske hliadky Ich úlohou je pomáhať pri riešení miestnych problémov, udržiavať poriadok v osadách, ale aj sprevádzať poštárku. Hovoríme o rómskych hliadkach, ktoré sa po vyše roku obnovili a vrátili do rómskych komunít. Už ale pod novým názvom – Miestna poriadková občianska hliadka (MOPS). Jedni si ich činnosť pochvaľujú, iní zase tvrdia, že nič nerobia. Ako to vlastne je?

03

Ďalšia škola v regióne v ohrození Téma základného školstva rezonuje nielen v meste, ale aj okolí. Takzvané málotriedky, v ktorých sa učia aj štyri ročníky dokopy a počet žiakov často nepresahuje 10, takto fungovali v našom regióne viaceré. Niektoré už svoju činnosť ukončili, iné to možno ešte len čaká. V obci Hromoš spôsobil pokles žiakov, okrem iného, aj ich presun do väčších škôl, a preto sa čoraz viac hovorí o nepopulárnom kroku, ktorým je jej zrušenie.

hromos1

Pohreb, aký tu od roku 1923 nebol Na neudržiavaný hrob dvoch mladých četníkov na starom cintoríne v Starej Ľubovni upozornil P. Mšenka Filip Lampart, ktorý sa o ňom dopočul od svojich starých rodičov. Na žulovom náhrobku (v súčasnosti vyvrátenom) sú vytesané ich mená, hodnosti, dátumy narodenia, rovnaký dátum úmrtia 4. august 1923 a nápis: „Při konani služby přihodivši se neštěstí zničilo jich mladistvý život.“ A tak sa v pokračovaní seriálu Četnické pamäti dozviete viac o smutnom osude dvoch mladých četníkov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dozvedeli sme sa ďalšie informácie o Jánovi a Izabel V minulom roku ste si v Ľubovnianskych novinách č. 31/2017 mohli prečítať o zásnubách Jána Zamoyského a Isabel de Bourbon. Dozvedeli ste sa, kedy Ján požiadal Isabel o ruku a taktiež ste si mohli prečítať list, ktorý napísala šťastná snúbenica Isabel svojej nastávajúcej svokre. Tento článok si prečítala aj pani Carmen a podelila sa s našou dopisovateľkou zo zahraničia o ďalšie podrobnosti. Oplatí sa ich prečítať v ĽN č. 4/2018.


Obrat o 180 stupňov V nedeľňajšom 7. kole nadstavbovej časti o 5. – 9. miesto volejbalovej extraligy privítal domáci VKM Stará Ľubovňa mladý tím Trenčanov. Už od začiatku zápasu bolo vidno, že domáci nie sú vo svojej koži. Hrali zakríknuto, robili priveľa chýb, chýbala im agresivita na sieti a presnosť v poli.

volejbal- DSC_0533

Oceňovanie naj-športovcov mesta už tento piatok Na vlnách hudby nekorunovaného kráľa popu – Michaela Jacskona, sa tento piatok uskutoční oceňovanie najúspešnejších reprezentantov mesta v oblasti športu za rok 2017. Tentoraz síce bude bez prekvapenia, no opäť zaodeté do atraktívneho šatu veľkej audiovizuálnej show. Čo všetko uvidíte a koľko športovcov bude ocenených – čítajte v ĽN č. 4.


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 4/2018. Nájdete ho v predajných miestach 30. januára. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page