top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 7, 2020

Odkryjú sa tajomné krypty pod kostolom Kostol sv. Mikuláša v Starej Ľubovni potrebuje rekonštrukciu ako soľ, fasáda i veža sú už v havarijnom stave. Nehovoriac o elektroinštalácii, ktorú zabrzdil objav vzácnych fresiek. Tento rok by sa ale farský kostol mal predsa len dostať pod lešenie. A to aj vďaka tomu, že sa nebude robiť elekroinštalácia vo vnútri, pamiatkari to oddialili. Odkryť by sa ale mal vstup do záhadných hrobiek pod kostolom.

DSC_0384

Do knižnice pribudli aj skutočné unikáty Ľubovnianska knižnica aj v roku 2017 pokračovala v intenzívnom napĺňaní regálov  nakupovaním nových kníh. Čitateľov tak potešila nákupom 2 580 kníh v celkovej hodnote takmer 23 tisíc €.  V nákupe sa objavili aj dve výnimočné knihy. Jednu z nich vám určite nepožičajú a prezerať si ju je možné len v bielych rukavičkách.

DSC_0428

Umelecké Oscary sú rozdané V takmer všetkých oblastiach umenia – vlastnej literárnej tvorbe, umeleckom slove  , hre na hudobný nástroj, výtvarnej tvorbe, ale i vedomostných súťažiach – všade tam sa v uplynulom roku skloňoval názov Starej Ľubovne. Umelecký prameň teda u nás stále nevyschol, a mená tých, ktorí jeho vodu dokázali transformovať do najlepších, najkrajších výkonov či prác, mesto presne na Valentína aj ocenilo.

DSC_0685

Fašiangy na viac spôsobov Koniec fašiangov je charakteristický zábavou, spevom, tancom a spätý s rozličnými tradíciami a zvykmi, ako sú napríklad maskové sprievody, zabíjačky či smutnejší rituál – pochovávanie basy. Či už sa oslavovalo v meste alebo v skanzene pod hradom Ľubovňa, všade sa symbolicky lúčili s časom veselosti, ktorý vystriedalo pôstne obdobie ticha.  A nechýbali rôzne karnevalové zábavy v školách. Z viacerých fašiangových osláv vám prinášame fotografie v ĽN č. 7.

Karneval foto 3

Súťažte o vstupenky! Milí naši čitatelia, ĽMS ako mediálny partner mnohých kultúrnych podujatí opäť ponúka možnosť získať vstupenky zadarmo. Tentoraz na koncert známeho pop operného tria La Gioia 2. marca. Ak si chcete vychutnať tento jedinečný koncert a získať lístok zadarmo – kúpte si ĽN č. 7. Nájdete v ňom kupón.


Volejbalistov čaká baráž V záverečnom 10. kole nadstavbovej časti v skupine o 5. – 9. miesto privítal tím VKM hostí z Myjavy. Tí prišli do Starej Ľubovne v úlohe favorita, aj napriek tomu domáci chceli súpera prekvapiť a rozlúčiť sa s domácim publikom dobrým výsledkom.

DSC_0400

Boj o Slovenský pohár V metropole stredného Považia, priamo pod Trenčianskym hradom, sa 10. februára prvým kolom Slovenského pohára karate začala bodovaná sezóna deťom a žiakom v kategóriách agility, kata a kumite. Ako dopadli naši?

Pardusova resized

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 7/2018. Nájdete ho v predajných miestach 20. februára. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page