top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 1, 2020

Výstavbu obchvatu pribrzdilo počasie, obávať sa ale netreba Výstavba obchvatu Starej Ľubovne napreduje každým dňom. Hoci sa prvé obrysy cesty ešte len črtajú, na veľkom stavenisku vidieť robotníkov s mechanizmami aj počas víkendov. Doterajšie plány najviac nabúralo počasie, našťastie nič dramatické to nebude znamenať. Po novej asfaltke s premostením ponad Jakubianku by tak mali vodiči jazdiť už od októbra. Celková investícia vyjde na 2,35 milióna eur.

62259766_1838259702941480_605152302071808_n

Išlo hlavne o umožnenie dialógu medzi  Rómami  a Slovákmi Komunitný festival súčasného umenia pod už známou značkou UmUm si odbil svoj 8. ročník a bol opäť špecifický témou. Tentoraz znela Slováci, Rómovia a Stará Ľubovňa. „Pre mňa to bol veľmi dôležitý ročník v rámci tých všetkých multikultúrnych ročníkov, pretože v Ľubovni je rómska komunita veľmi živá a je nutné ju podporiť…, “ vyjadrila sa hlavná organizátorka Marika Smreková.

UM um 2

J. KUNDĽA  hovorí o realite a vízii v odpadovom  hospodárstve Na svete je rozsiahly materiál s názvom Program odpadového hospodárstva, ktorý schválili aj mestskí poslanci na ostatnom zasadnutí. Je to programový dokument – plán určený spravidla na päť rokov, ktorý je v súlade so zákonom o odpadoch. Je veľmi dôležitý, udáva smer v odpadovom hospodárstve. Viac o ňom i o problémoch s odpadmi a víziách už v rozhovore s riaditeľom spol. EKOS, s.r.o. Jánom Kundľom.

EKOS

Čítanie ich jednoducho baví Ľubovnianska knižnica už po 23-krát zorganizovala súťaž Kráľ čitateľov. Aktuálny ročník vyvrcholil 7. júna finálovým kolom, kde porota hľadala najsčítanejšieho a  najdôvtipnejšieho detského čitateľa regiónu. Podujatie je zamerané na žiakov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií. Organizátori prišli tento rok s novinkou, 19 finalistov rozdelili do dvoch kategórií.

knižnica_

Sezónu ukončili vysokým víťazstvom V poslednom zápase aktuálnej sezóny IV. futbalovej ligy privítal MFK Stará Ľubovňa tretí tím tabuľky TJ Sokol Ľubotice. Ľubovňania potešili svojich fanúšikov vysokým víťazstvom, favorita zdolali rozdielom triedy a tešia sa na letnú prestávku.


Ľubovnianska U9 suverénnym víťazom Okresný futbalový zväz organizoval v tejto sezóne osem súťaží pre mládežnícke družstvá. Na ihrisku v Novej Ľubovni vyvrcholila súťaž U9, to sú chlapci s rokom narodenia 2010 a mladší. Pohár pre víťaza si odniesli mladé nádeje MFK Stará Ľubovňa.

DSC_0433

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 24/2019. Nájdete ho v predajných miestach 18. júna.  Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page