top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 21, 2020

Mesto odmieta, že segreguje deti v Podsadku V prípade súdneho procesu, kde Mesto Stará Ľubovňa spolu s Ministerstvom školstva SR čelí žalobe za údajnú segregáciu rómskych detí v ZŠ v Podsadku, padol verdikt. Súd žalobu zamietol. Mimovládna organizácia, ktorá podala žaluju ešte vlani, sa však pravdepodobne odvolá. 

podsadek-1

Tretím príbehom o sestrám Zamoyských sa uzavrie seriál Milí čitatelia, v predchádzajúcich dvoch článkoch v rubrika Životné osudy sestier Zamoyských (v ĽN č. 40  a 42) ste sa mohli dočítať o životných osudoch známych sestier pred ich príchodom na Slovensko. V ĽN č. 44 sa dozviete viac o ich nútenom pobyte v našom regióne i neľahkom osude. Čakajú na vás i zaujímavé dobové fotografie.


Prinútia vodičov spomaliť v obciach? Psychológia jednoducho nepustí, a poznajú to aj vodiči. Ak zbadajú policajné auto, jednoducho šliapnu na brzdu. To auto pritom nemusí byť ozajstné, tunajší policajti to dobre vymysleli –  nahradili ho maketami.

vlcsnap-2016-11-18-14h35m13s746

Podarilo sa vyzbierať takmer 300 ton bioodpadu Zdá sa, že obyvatelia Starej Ľubovne sa naučili správne nakladať aj s bioodpadom.  Spoločnosť Ekos ukončila 8. novembra jeho zber a zdá sa, že je spokojná. Vyzbieralo sa 295 ton bioodpadu,  čo predstavuje asi 10 ton týždenne. 

fotografia0105

Podniky chcú otvárať o hodinu skôr Pohostinstvá a podniky spoločensko-zábavného charakteru v meste chcú otvárať o hodinu skôr. Namiesto 8.00 h otvoria už o siedmej. Túto zmenu im schválili aj poslanci. A zmena sa dotkne aj prevádzok s hazardnými hrami.


Volejbalisti bez prehry Deväť kôl nepoznali volejbalisti VKM Stará Ľubovňa chuť víťazstva v prebiehajúcom ročníku volejbalovej extraligy. Túto nepriaznivú skutočnosť mohli zmeniť v sobotu, keď doma privítali Košice.

volejbal_0018

Viac sa dočítate v ĽN č. 44, ktoré bude  v predaji od 22. do 29. novembra.


bottom of page