top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Krádeže dreva aj v našich lesoch Krádeže dreva v našich lesoch sa stávajú hlavne v zime vážnym problémom. Drevo najčastejšie mizne pod rukami zlodejov v blízkosti rómskych osád. Narúbať si ho bez povolenia tak nie je ani u nás nič výnimočné. Najčastejšie ku krádežiam drevnej hmoty dochádza v katastri obce Lomnička, v Kolačkove, Jakubanoch a minulú zimu aj v obci Šarišské Jastrabie. Výnimkou však nie sú ani lesy v Starej Ľubovni.


Bojím sa o bezpečnost detí – vraví riaditeľka školy Dopravná situácia na Štúrovej ulici sa zhoršila natoľko, že viacerí hovoria o alarmujúcom stave. Ráno tam zvádzajú cestný boj mnohí hromžiaci vodiči a na to sa denne prizerá aj riaditeľka blízkej ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda Monika Maníková. Pýtame sa jej aj na to, čo by podľa jej názoru najviac pomohlo. 

manikova

Ako dopadlo testovanie piatakov? Celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka, ktoré sa uskutočnilo vlani v novembri na 1485 základných školách, už pozná výsledky. Piataci na našich školách nesklamali. Výsledky nad celoslovenským priemerom dosiahli opäť v niekoľkých „základkách“. Viete, ktorí piataci boli v Starej Ľubovni najlepší? Dozviete sa v ĽN č. 5. 

DSC_0900

Odstúpil poslanec mestského zastupiteľstva V mestskom parlamente sa uvoľnilo miesto. Poslanca Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni Štefana Kožuškaniča (SMER-SD), ktorý sa písomne vzdal mandátu, strieda Peter Sokol (SMER–SD). Na uvoľnený mandát nastupuje za 1. volebný obvod ako náhradník, ktorý získal v ostatných voľbách najvyšší počet hlasov (661).


Cestopis dvoch dobrodruhov Ukončili vysokú školu, dali výpoveď v práci, rozišli sa so svojimi láskami a počas pár rokov prešli množstvo štátov, vrátane asi 15-tich v USA. To by ale nebolo nič. Pred pol rokom začali Jakub Jurkovský zo Starej Ľubovne s kamarátom Petrom Klocháňom z Martina svoje veľké stopársko-ázijské dobrodružstvo. 

14370136_509276162602489_1890941469224897250_n

Kto sa stal majstrom futsalovej ligy? V nedeľu vyvrcholila rwm futsalová liga. V  športovej hale sa odohrali zápasy o umiestnenie a na záver finálový zápas o majstra ligy. V súboji o bronzovú priečku bol jednoznačným favoritom mladý ambiciózny JR Team. Diváci však od začiatku zápasu videli veľmi zaujímavý, rýchly a vyrovnaný zápas. Ako to celé dopadlo? Dočítate sa v ĽN č. 5. 

LAMASIA

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 5/2017. Nájdete ho v stánkoch už zajtra 7. februára. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Pekné čítanie prajeme!   


bottom of page