top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Nové schody na Družbu sa šmýkajú Takmer tri roky trvalo, kým cez hlavnú tepnu Družby začali opäť prúdiť ľudia. No schody, ktoré kolos na Letnej ul. oživili, si zlizli i kritiku. Podľa niektorých totiž nie sú celkom bezpečné. Pýtali sme sa na radnici, čo sa s tým bude robiť. 

DSC_0888

Niektorí obyvatelia si robia zo schodísk kvetinárstva Do redakcie sme dostali list od čitateľa, ktorému prekáža to, že v poslednom období si mnohí obyvatelia panelákov urobili zo schodísk a priestorov pri výťahoch a dverách doslova kvetinárstva. Hasiči už v minulosti upozorňovali na tento neduh, ktorý môže v konečnom dôsledku ublížiť hlavne tým, ktorí si priestor takto zatarasili.


Zlatí chlapci v našej redakcii Obaja sú zo Spišskej Starej Vsi, obaja začínali v K1, obaja sa ženili v Červenom Kláštore, obaja občas radi rybárčia. A obaja budú virtuálnymi hosťami na oceňovaní Naj- športovcov mesta za rok 2016. Reč je o Ladislavovi a Petrovi Škantárovcoch, ktorí do kresiel Ľubovnianskej mediálnej spoločnosti zasadli ako olympijskí víťazi vo vodnom slalome.

DSC_0074

Ďalšia vzácna oslava v okrese Stará Ľubovňa Informácie o tom, že sa niekto dožil nádherných 100 rokov,  si aj v Ľubovnianskych novinách veľmi ceníme. Do nášho zoznamu pribudla po ostatnom víkende oslava Anny Rabíkovej, obyvateľky Šarišského Jastrabia. Táto obec v okrese Stará Ľubovňa sa pritom v tejto súvislosti nespomína prvýkrát. Drží totiž dokonca rekord, o prekonaní ktorého zatiaľ nevieme ani v našej redakcii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tzv. eRecepty už predpisujú aj lekári u nás Najväčšia zdravotná poisťovňa spustila pilotný projekt tzv. eRecept. Nová preskripcia na lieky tak už obsahuje kód, pomocou ktorého sa uľahčí manipulácia lekárnikov a hlavne postupne sa sprehľadní systém predpisovania liekov pacientom. Lekári budú mať prehľad o tom, aké liečivá už predpísali iní lekári. Novinku testujú v Starej Ľubovni.


Úspech Jána Šidlovského: z Bielej stopy s medailou Viac než 900 bežkárov z dvanástich krajín sveta sa tento rok postavilo na štart najstaršieho pravidelne organizovaného podujatia v behu na lyžiach na Slovensku. A medzi tými, ktorí pokorili 44. Bielu stopu, bola i osmička mužov z okresu. 

Biela stopa

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 7/2017. Nájdete ho v stánkoch už zajtra 21. februára. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Pekné čítanie prajeme!   


bottom of page