top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Prichádza nová šanca pre zimný štadión? O nedokončenom zimnom štadióne sa toho popísalo aj v ĽN neúrekom. Vieme, že keď sa pred štyrmi rokmi zrútila strecha zimného štadióna, mnohí to považovali za koniec hokejového sna. Na jeho znovuzrodení však Mesto intenzívne pracovalo, výsledkom čoho sú  tri možné scenáre. Predstavíme vám ich v ĽN č. 11. Ak by sa niektorá z možností podarila, bolo by to skvelé. 

DSC_0023

Zaujímavé historické fakty a súvislosti k príbehom P. Mišenka  ĽN č. 11 pokračujeme vo vysvetľovaní dôležitých historických faktov, ako ste nás o to žiadali, k príbehom Pavla Mišenka, ktoré priebežne uverejňujeme v Ľubovnianskych novinách. V ĽN č. 8/2017 ste si mohli konfrontovať, čo je v príbehoch podložené skutočnými udalosťami a čo dotvorené autorovou fantáziou v prvej časti Dôležitých historických faktov, pokračujeme časťou druhou. A je naozaj zaujímavá, dozviete sa v nej veľa historických súvislostí.  Aj o tom, že hradné budovy mali kedysi určite červené strechy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dostali sa maturanti k uniknutým informáciám? Týždeň písomných maturít má viac ako 40 tisíc študentov na 700 stredných školách za sebou. Opäť ich sprevádzal škandál, tentoraz z úniku nahrávok pre testy z cudzích jazykov. Ako to vnímali maturanti u nás a aké boli „písomky“, na to sme sa pýtali maturantov staroľubovnianskych stredných škôl. Ich názory vám ponúkame v rubrike Naša anketa.


Ukázali, že veľa čítajú a vedia zúročiť vzťah ku knihám Radi čítajú, chodia do knižnice a vyznajú sa v nej. Taký je v skratke profil čitateľov, ktorých hľadala v utorok 14. marca Ľubovnianska knižnica. Trinásť žiakov (z toho 4 chlapci) našich mestských škôl si totiž v súťaži o Kráľa čitateľov zmeralo svoje sily. A suverénne vyhrala Klaudia Schurdáková, ktorá stratila v súťaži len päť bodov. O nej i o súťaži viac v ĽN č. 11. 

kráľ čitateľov2

Nezabudnite zapísať dieťa do školy Už druhý rok sa zápisy detí do 1. ročníkov základných škôl konajú namiesto doterajších prvých februárových dní na začiatku apríla. Zmenu umožnila novela školského zákona a dvojmesačný posun dáva možnosť lepšej zrelosti predškoláka. Aj mestská samospráva tak určila dni od 3. do 6. apríla za dni jednotného zápisu na všetkých školách vo svojej  pôsobnosti. Ako sa treba naň pripraviť a vybaviť – to sa dozviete v ostatnom vydaní ĽN.


Draganna Team víťazom ligy nad 35 rokov S nožom na krku nastupovali na druhý štvrťfinálový zápas v okresnej volejbalovej lige mix policajti. Čierne mraky, ktoré sa nad ich hlavami začali po prvom prehratom sete sťahovať, sa im však podarilo rozptýliť. Kým líder po základnej časti ušiel hrobárovi z lopaty, Elektro Alica v súboji s Kamienkou už nie a postup, okrem nej, má na dosah i Plavnica.

volejbal DSC_0448

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 11/2017. Nájdete ho v stánkoch už zajtra, 21. marca. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Pekné čítanie prajeme!   


bottom of page