top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Plaváreň opäť rozbúrila vášne poslancov Projekt plavárne, ktorý mal zmeniť takmer 30-ročné športovisko na nepoznanie, začiatkom februára padol. Sen o vodnom svete, súčasťou ktorého by boli, napr. sauny, vodné atrakcie, ihriská či viaceré bazény, však Staroľubovňania nemuseli dosnívať. Existovala totiž nádej, že ho pod svoje krídla vezme Mesto. Ako to dopadlo a ako plaváreň „naštartovala“ poslancov? Dozviete sa v ĽN č. 13.  

poslanci-DSC_0162

Viete, že prvý slovenský biskup pôsobil na hrade Ľubovňa? Trinásteho februára uplynulo už 96 rokov odo dňa, keď boli v Piaristickom kostole svätého Ladislava v Nitre vysvätení historicky prví slovenskí biskupi v novovzniknutej Československej republike. Ako najstarší z trojice, Mons. Marián Blaha bol vysvätený ako prvý a stal sa seniorom nového slovenského biskupského zboru. Málokto ale vie, že meno prvého slovenského biskupa je hlboko spojené aj s naším okresom. Zaujímavý materiál o tomto významnom biskupovi sme dostali až zo zahraničia. Nenechajte si ho ujsť.


Vyše 80-ročná spisovateľka v knižnici Na sklonku marca sa v Ľubovnianskej knižnici v rámci mesiaca kníh konala beseda so slovenskou spisovateľkou, poetkou, hlásateľkou a redaktorkou Blankou Poliakovou, ktorá vydala svoju prvú zbierku básní Požičaj mi deň už v roku 1963. A v Starej Ľubovni si zaspomínala aj na svoju účasť na Vansovej Lomničke.

DSC_0190

Nový cyklus pre záhradkárov Tých, ktorí ešte nestihli zaregistrovať, že sme v spolupráci so Slovenským zväzom záhradkárov spustili novú sériu článkov venovanú zaujímavým a hlavne užitočným radám, tu máme informáciu, že pokračujeme témou ako upraviť substrát pre rastliny. Priebežne raz mesačne budeme uverejňovať nové články a očakávame aj vaše otázky. Posunieme ich k odborníkom.


Nadaný a vytrvalý mladý muž Kým tínedžeri majú dnes hlavu plnú diskoték či sedia doma a do hlbokej noci drvia hry, niekto skoro ráno vstáva a všetok svoj voľný čas venuje tréningu i starostlivosti o najvernejších priateľov človeka. A v sedemnástich je už majstrom Európy i čerstvým vicemajstrom sveta. Že niekto taký v okrese neexistuje? Ale áno. Ten chlapec býva v Kamienke a jeho meno znie… Samuel Horbaľ. 

AM - 17440107_10208590604670621_1664096031_n

Bronzová Bratislava pre našincov V posledný marcový víkend vycestovalo 11 karatistov ŠKM-KK Stará Ľubovňa do Bratislavy na najprestížnejší medzinárodný turnaj organizovaný na Slovensku. Na 37. ročníku GRAND PRIX SLOVAKIA štartovalo 1469 pretekárov, zúčastnených bolo 154 klubov z 21 štátov. Turnaj bol rozdelený na dva dni – v sobotu štartovali vo svojich kategóriách pretekári nad 12 rokov a v nedeľu do 12 rokov. Ako dopadli Staroľubovňania? Čítajte v ĽN č. 13. 

karate - oceneni

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 13/2017. Nájdete ho v stánkoch už zajtra, 4. apríla. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Pekné čítanie prajeme!  


bottom of page