top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Pohnutý príbeh človeka, ktorý našiel východisko z bludiska Padnúť až na samé dno, to sa pritrafí, žiaľ, mnohým. Vyhrabať sa však z neho, nabrať druhý dych a hlavne nájsť zmysel života – to chce silu, vytrvalosť i pomoc. To sa podarilo mužovi, ktorý už celé roky býva síce uprostred lesa, sám a možno pôsobí dojmom čudáka, vo vnútri je to však silný človek, ktorý teraz už rád podá ruku tým, ktorých stretol podobný osud. V týchto sviatočných dňoch, keď viacerí hľadali veľkonočný pokoj na hore Zvir v Litmanovej, ho tam mohli stretnúť. Jeho pohnutý životný príbeh vám prinášame v ĽN č. 15.

dav

Opäť je tu šanca na podporu občianskych projektov Novinka z roku 2015, kedy si občania mesta mohli dotvárať svoje životné prostredie vďaka podpore občianskych projektov Záleží nám na Starej Ľubovni, má svoje pokračovanie. Na stole je aktuálna mestská výzva pre všetkých, ktorí chcú priložiť ruku k dielu a ich snaha bude podporená aj mestskými financiami. Každý úspešný projekt bude podporený sumou 500 eur. Môže byť ale, samozrejme, aj nižšou. To záleží aj od splnenia podmienok, ktoré sú tentoraz prísnejšie a, samozrejme, od nápaditosti projektu.


Kruhový objazd dostane moderný look V spleti veľkých investícií vyzerá výsadba kvetín možno len ako okrajová, vieme ale, že prvý dojem je dôležitý a nechceme iba obdivovať iné mestá. Rozhodujúce sú tu ale peniaze. Dobrou správou je, že tento rok predsa len pôjde na zeleň viac a založí sa aj nová.  Najviac by sa mala dotknúť kruhového objazdu a aj keď sa objavujú reči, či je to nevyhnutné, v konečnom dôsledku prinesie nová výsadba úsporu financií.

Kruhový objazd

Mraziví rytieri  v Starej Ľubovni V zrekonštruovanej učebni v suteréne ZUŠ Jána Melkoviča cvičia mladí hudobníci už štyri roky. Na tréningy slúži aj členom školskej kapely Frozen knights (Mraziví rytieri), ktorí fungujú rok a pol. V ich repertoári sa nájde okrem zahraničných a slovenských piesní aj vlastná tvorba a iste ste ich už zaregistrovali na viacerých mestských akciách. V ĽN č. 15 vám prezradíme o mladých nadšencoch možno aj to, čo ste o nich nepočuli.

kapela zuš-Frozen knights

Prvé úspechy karatistov, triumfálny návrat T. Griba Štyri medaily – dvakrát zlato, jedno striebro i bronz získali pretekári Klubu športovej kulturistiky mesta na svojej prvej tohtoročnej súťaži. Aj keď sa ich v Michalovciach predstavilo osem, stredobodom pozornosti bol hlavne Tomáš Grib. Šesťnásobný majster Slovenska a strieborný medailista z juniorského svetového šampionátu klasikov sa totiž do súťažného kolotoča vrátil po dlhej odmlke. A hneď víťazne.

18034662_1626147820748733_1537444188_n

Kde putoval pohár pre víťazov? Pred týždňom vyvrcholila RWM volejbalová mix liga záverečnými súbojmi o medailové pozície. Súboj o bronzové medaily začali lepšie policajti. Počas celého prvého setu boli o bod pred súperom, zvládli aj koncovku a vyhrali ho 25:21. O osude zápasu sa rozhodovalo v druhom dejstve, obidva tímy hrali s nasadením, bojovali o každú loptu. Ako to dopadlo? Čítajte v ĽN č. 15.

OVL_0467

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 15/2017. Nájdete ho v stánkoch 19. apríla. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Prajeme pekné čítanie!


bottom of page