top of page
Willa Poprad - Vaša vysnívaná svadba
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020

Mestský palác konečne pod lešením

Dom číslo 5 nazývaný aj honosným prívlastkom Mestský palác si už roky žiada veľké investície a rozsiahlu obnovu zvonku i zvnútra. Ľady sa pohli, budova je pod lešením.  Už pred desiatkou rokov sa rysoval aj kupec pre dom č. 5, zahraničný, predaj padol a neskoršie vízie ponechať si mestskú budovu a prerobiť ju skôr na budovu s reprezentatívnym využitím, sú aktuálne aj dnes.

DSC_0818

Zástupcovia našich partnerských miest v Pieninách Mesto pod Ľubovnianskym hradom v závere septembra pribralo. A to poriadne. Okrem množstva rodákov, ktorých ako magnet pritiahol zo všetkých kútov Slovenska i Európy ostatný jarmok, však jeho hranice prekročili aj tí, pre ktorých sa stalo partnerom. Samozrejme, nie životným, ale na úrovni samospráv.

DSC_0649

Veľká oslava v Starej Ľubovni Je viac ako symbolické, že na 50. ročník Našej Vansovej Lomničky (NVL) sa prihlásilo 50 účastníčok. „Vôbec sme tento počet dopredu neplánovali. Zvyčajne k nám prichádza 20 až 25 recitátoriek. Tento stav je výsledkom spontánneho záujmu o jubilejný ročník umeleckého prednesu žien,“ povedala Eva Kollárová, vedúca kultúry MsÚ. A prezradila, kto na festival príde. Okrem iných môžete vidieť aj známeho herca Martina Geišberga.

22137190_1725603410797653_3620966085249557486_o

Zaujímajú nás vaše názory na Ľubovniansky jarmok Štyri dni zábavy, nakupovania, jedenia i pitia sú definitívne za nami. Organizátori a my sme ho strávili pracovne. Ako ste ho však vnímali vy? Pýtali sme sa vás v uliciach jarmoku a vaše fotografie i postrehy prinášame v ostatnom vydaní Ľubovnianskych novín.

DSC_0443

Prvý zápas, prvý gól Skvelý vstup do sezóny zaznamenal v španielskej Primera División futsalista Tomáš Drahovský. 24-ročný Staroľubovňan sa totiž na palubovku dostal už v prvom zápase a hneď si otvoril strelecký účet. Navyše, veľmi exkluzívnym spôsobom.

pic

Ocenili jubilujúcich futbalistov Okresný futbalový zväz v Starej Ľubovni na slávnostnom zasadnutí výboru ocenil Ďakovnými listami bývalých výborných futbalistov, ktorí sa zlatými písmenami zapísali do histórie ľubovnianskeho futbalu a ktorí v tomto roku oslávili okrúhle životné jubileá. Ich názory na futbal kedysi i dnes vám prinášame v zaujímavej ankete v ĽN č. 36.

Vitko DSC_0158

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 36/2017. Nájdete ho v predajných miestach 10. októbra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page